18 Adar 5781 | 02 maart 2021
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De effecten van geluidsgolven op materie
Publicatiedatum: dinsdag 21 juni 2016 Auteur: Redactie | 1.194 keer gelezen
Redactie, Wetenschap, Lasjon Hara [kwaadsprekerij], Moessar [ethiek] »

De Kabbalah leert dat iedere actie die iemand met de juiste intentie doet, invloed heeft op de materiële realiteit. Zo leert de RaMCHaL in hoofdstuk 1 van zijn legendarische Messilat Jesjariem dat een ieder die zijn eigen lusten, genoegens najaagt, zal worden weggetrokken van Hasjem. Hij zal besmet raken met deze [materiële] wereld en de wereld zal samen met hem besmet zijn. Maar wanneer hij zichzelf onder controle heeft en zich kleeft aan zijn Schepper door de materiële wereld uitsluitend te gebruiken als kli – gebruiksvoorwerp – om Hasjem te dienen, zal hij verheven worden en de wereld op zichzelf zal verheven worden met hem. “Want alle schepsels zullen enorm worden verheft wanneer zij een perfect mens – die geheiligd wordt met de heiligheid van de gezegende geprezen is Hij – dienen.  

Dit is wetenschappelijk te bewijzen mocht de Tora voor sommigen niet voldoende overtuigingskracht hebben.   

De Japanse wetenschapper Dr. Masaru Emoto [1943-2014] heeft met behulp van een vriezer, petrischaaltjes en een hele sterke microscoop wetenschappelijk bewezen dat uitgesproken woorden een directe impact heeft op water. Hij maakte gebruik van bronwater, plaatste het in een kamer en maakte negatieve en positieve opmerkingen. Vervolgens nam hij een heel kleine hoeveelheid van dat water en druppelde het op pertrischaaltjes en bevroor de druppels voor drie uur in de vriezer met -25°C. Na drie uur werden de druppels onder de microscoop onderzocht en dit is het verbluffend resultaat:

 

 Dit is dus de kracht van een zegen of van een vloek uit jouw mond.

Een Israëlische – toen nog – student in scheikundige wetenschappen – Tomer Rabiav – heeft een vergelijkbaar onderzoek gedaan met boontjes. In ieder van de drie petrischaaltje plaatste hij op een wattenschijfje een klein aantal witte boontjes. Een pertrischaaltje werd voor twee weken bewaterd met gewone kraanwater. Hij zei niets en dacht ook nergens specifieks aan. Een tweede schaaltje werd bewaterd in samengaan van vervloekingen. Een derde schaaltje werd bewaterd terwijl er Tehilliem – met volle kavannah [overtuiging] en dankbaarheid naar Hasjem dat Hij de wereld met water voorziet – werd uitgesproken. Soms zei hij er zelfs een “sjehakol” – een zegenspreuk met de woorden “Geprezen ben Jij Hasjem onze G’d Koning van het Universum Die door het Woord alles in bestaan heeft gebracht” – over.

Na twee weken was dit evenzo verbluffend resultaat:

Dit onderzoek met de boontjes staat niet op zichzelf, want zonder van elkaar te weten heeft een andere Israëlische wetenschapper dr. Arik Naveh dezelfde test – zij het op groter schaal – gedaan. Resultaat: hetzelfde als van Rabiav!   Kabbalisten zeggen dat geen één mitswa niet alleen in voordeel van jezelf is, maar dat jouw mitswa de hele wereld helpt. Onze monden zenden namelijk straling en energie uit. Straling heeft een mate van energie en dat heeft altijd invloed op onze omgeving.  

Grappen en slechte woorden lijken weliswaar geen kwaad te kunnen [de welbekende en onjuiste uitdrukking dat schelden geen pijn doet], maar de Chazel leren dat de negatieve energie van slechte woorden onze hele omgeving beïnvloedt. Denk bijvoorbeeld aan ajin hara, het boze oog. Ook al mag je niet door het fenomeen ajin hara laten leiden, het betekent ondertussen niet dat geen realiteit is en geen effect op je leven zou kunnen hebben. Er is dus altijd een spirituele impact op iemands woorden en daden.

[zie video van Rav Zamir Cohen sjlita voor uitleg]

Pagina index:
Copyright © 2016 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.