13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Deel 2 redenen van Corona: Hasjem's wetten voor Joden nu ook voor niet Joden
Publicatiedatum: woensdag 01 april 2020 Auteur: de redactie | 1.174 keer gelezen
Redactie, Dieren en natuur, Einde der Tijden, Moessar [ethiek], Corona »
Gevolg van Corona is dat er inmiddels verstrekkende maatregelen zijn getroffen vanuit de overheden wereldwijd. Een daarvan zijn de tsnioet regels! Zoals Joden onderling van andere sekse geen hand geven noch kussen, zijn nu ook de niet Joden eindelijk onderworpen aan tsnioetregels. War Room 2020 verwacht zelfs dat mensen rekening moeten gaan houden dat deze maatregel in de toekomst een norm zal worden. Immers na Corona komt wellicht [een] Corona II of [een] Corona III. Door te stoppen aan elkaar te zitten, minimaal 1,5 meter afstand te houden, zal de intensiteit van zo’n uitbraak milder zijn.

Ander gevolg is dat mensen nu, zoals Joden volgens de Joodse Wet altijd al verplicht zijn, vaak hun handen moeten wassen. Daarbij worden mensen teruggeworpen naar de essentie van het leven, want uitgaan, clubs, sporten, en dergelijke is nu verboden. Hierdoor zullen mensen meer tijd ervaren met een gezin en meesten zitten zelfs in quarantaine. Hoewel veel mensen egoïstisch de boel bij elkaar aan het hamsteren zijn en niet rekening houden met de back breaking harde werkers binnen de vitale organisaties die geen tijd hebben om boodschappen te doen, zie je ook meer achdoet, eenheid, onder de niet Joden. Iets wat binnen het Jodendom altijd al een must is.
Mensen worden gedwongen naar elkaar om te kijken.
Pagina index:
Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.