13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Deel 2 redenen van Corona: Ook Joden worden getest
Publicatiedatum: woensdag 01 april 2020 Auteur: de redactie | 1.174 keer gelezen
Redactie, Dieren en natuur, Einde der Tijden, Moessar [ethiek], Corona »
"Ga, mijn volk, ga je kamers binnen en sluit je deuren achter je, verberg je een tijdje totdat de toorn en de plaag voorbij zijn." - Jesjajahoe 26:20.

Hoewel Corona initieel voor niet Joden is bedoeld om hun collectieve wangedrag naar dieren, zijn ook Joden slachtoffer. Dit komt omdat Joden weer andere fouten maken waar Hasjem rekenschap voor vraagt. Joden die niet zulke fouten hebben gemaakt maar ook slachtoffer zijn, worden getest. Het is nu bijna Pesach en het was weken geleden de vraag hoe het met de voedselsupply voor Pesach zal vergaan en of de winkeltjes in Amsterdam überhaupt de hele periode naar Pesach toe open zouden kunnen blijven [Baroech Hasjem zijn ze open gebleven]. Het was werkelijke stormloop op de Pesachproducten. Net als in reguliere winkels voldoende voedsel is, komt het voedsel voor Pesach met mondjesmaat binnen. De test is, ga je meerdere keren heen en weer rijden of ga je toch reguliere producten kopen waar geen Pesach hersje opzit? Dit doet denken aan de Tien Plagen waarin ook de Joden getest werden.
We worden opgeroepen - juist in quarantaine - met extra kavannah Sjabbat en Pesach te vieren. We worden opgeroepen halsreikend naar Pesach uit te kijken en te beseffen dat komende Pesach extra bijzonder wordt. Met andere woorden.

De vraag is Hasjem ook bij ons in or out?
Pagina index:
Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.