29 Elloel 5782 | 25 september 2022
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Waar zijn al die skeletten van alle schepselen tijdens de Malboel?
Publicatiedatum: donderdag 12 november 2020 Auteur: de redactie | 508 keer gelezen
Kabbalah, Redactie, Talmoed Tora, Dieren en natuur »

Het antwoord alwaar die skeletten van de tijd van de Malboel – Zondvloed – kunnen zijn, zou het volgende kunnen impliceren.

Betreft Israël: Als de zondvloed echt in Israël heeft plaatsgevonden, zouden archeologen voldoende bewijsmateriaal en skeletten moeten vinden van de mensen [en dieren wellicht] die stierven. Waarom is dit niet het geval en heeft niemand ooit iets uit de dagen van Noach kunnen vinden? Simpel om het feit dat de Malboel niet in Israël heeft plaats gevonden [Zevachim 113a]. De Malboel heeft vooral plaats gevonden in de rest van het MO en met name in Syrië en Irak.

De reden dat Teverja al zo bloedje heet is al in het late voorjaar, is omdat de hete bronnen van Teverja hun oorsprong vinden in de Malboel. Deze hete bronnen met kokend water verbrandden mens en dier. Maar wat gebeurde er met de skeletten van de mensen? Zevachim 113b leert dat de doden kunnen worden gevonden in een plaats genaamd Sjinar [Irak]. Sjinar is de plaats waar 340 jaar later Nimrod en zijn volgelingen de Toren [Miǧdal Bavel] bouwden. Er staat ook in Zevachim dat wie van de aarde van Bavel eet, eet hij als het waren zijn eigen voorouders.

Ondertussen kwamen vissen niet door het kokend water om tijdens de Malboel, omdat Hasjem hen naar verschillende wateren bracht. Dit is weer een implicatie dat de Malboel niet wereldwijd was, maar plaatselijk.
Maar waarom besloot Hasjem de vissen te redden?

De vissen namen niet deel aan de perversiteit tussen mens, noch aan dier en dieren onderling [een kat had relatie met een pauw of een hond met een ezel]. Je kunt je voorstellen hoe die wezens eruit zagen [we vinden dit concept (door Hasjem gegeven) terug in tekenfilmseries zoals de Avatar The Airbender]! Dit Kabbalistische feit wordt bevestigd door de leer over het uiterlijk en oorsprong van Qa'jin en Hevel. Dieren zagen voorheen er tot die tijd menselijker uit, konden praten en stonden rechtop! Rav Weisberg bevestigt dit in het volgend framgement.

 


Na de zondvloed veranderde Hasjem het menselijk DNA, zowel de natuur als het klimaat. Vanaf toen was het onmogelijk voor een vrouw zwanger om zwanger te kunnen worden van een dier.

Er wordt geleerd dat de dieren in de tijd van de Mosjiach weer zullen zijn zoals zij waren in Gan Eden. Zij zullen volgens de heilige Ari Z”L weer terug naar een niveau stijgen van de huidige mensheid [Sha’ar Hamitzvot of the Ari Z”L]. Het is daarom volkomen dat er in de toekomst geen offers meer zullen worden aangeboden van zulke 'mensachtige' dieren. Op het moment zullen er volgens de Ari Z”L geen strijd en conflicten zijn tussen de soorten. De mens zal het doden van dieren voor hun fysieke, morele en spirituele behoeften niet meer nodig hebben, want ook de mens zelf stijgt naar een hoger niveau!
Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.