12 Aw 5782 | 08 augustus 2022
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De Bruin-groene Alliantie
Publicatiedatum: zaterdag 05 mei 2001 Auteur: Alexander van Maanen | 2.160 keer gelezen
Nazi's, islamitische fascisme »

"Heb geen medelijden met de joden, waar ze ook mogen zijn. Bevecht ze, waar jullie ze ook treffen. dood hen en hun smerige westerse vrienden. Vertrouw op Allah, sluit de rijen en vecht tegen de joden in de Djihad". Een huiveringwekkend citaat uit een vrijdag gebed van Imam Ahmed Abu Halabiya, rector van de Islamitische unie in Gaza op 13 Oktober 2000 in de Sultan Nahyan Moskee te Gaza. De terreuraanslag op het World Trade Centre in New York en op het Pentagon in Whasington brachten de wereld in beroering. Overal werden, uit medeleven, met de slachtoffers herdenkingsplechtigheden gehouden. Echter, radikaal Islamistische groepen en Neo Nazi's vierden de aanslagen als 'overwinning' op het jodendom, de democratie en Amerika. Al in Nazi Duitsland en Japan bestonden er plannen voor grootschalige aanvallen op Amerika, vijand tijdens de tweede wereldoorlog. SS chef Heinrich Himmler (1900-1945) wilde in 1942 onderzeers met langeafstandsraketten richting Amerika sturen. Voorzien van chemische koppen, moesten zij dood en verderf zaaien in New York, Los Angeles en Whasington. Adolf Hitler schetste tijdens een overleg op zijn hoofdkwartier op de Obersalzberg (1943) aan de Italiaanse Dictator Benito Mussolini het beeld van 'brandende New Yorkse wolkenkrabbers'. De 'Yankees en Joden op Walstreet' moesten volgens hem 'met bommen worden weggevaagd'. Voor dit doel liet Hitler tot drie maal toe sabotage groepen (operatie Pastorius) op de Amerikaanse kust aan land gaan. Zij moesten met bomaanslagen op fabrieken, metro's en openbare gebouwen Amerika op rep en roer brengen. Door ingrijpen van de FBI mislukte de operatie. 47 jaar later laat de Amerikaanse Hitler vereerder, uitgever en publicist William Pierce (1933) in zijn ultra rechtse roman 'The Turner Diaries' een jonge Neo Nazi per vliegtuig, een kamikaze achtige aanval uitvoeren op het Pentagon. In deze apocalyptische scene juicht Pierce de terreurdaad toe als ' aanval op de door joden en communisten beheerste wereldeconomie'. Als overtuigd antisemiet, racist en antidemocraat is Pierce tegenwoordig leider van de Neo Nazistische 'National Alliance'(NA), werelds grootste uitgever van extreem rechtse lectuur, propaganda materiaal en ultra rechtse heavy metal muziek. De NA onderhoud goede contacten met gelijkgezinde groeperingen in Europa, Canada, Zuid Afrika, Zuid Amerika en het Midden Oosten.

In recentelijk publicaties jubelde Pierce de aanslagen op New York toe en verklaarde Osma Bin Laden en zijn Al Quida netwerk tot 'helden' en 'patriotten'. Deze 'bizarre' samenwerking tussen blanke racisten en Islamieten, lijkt gemeten het verzet van Neo Nazi''s tegen de aanwezigheid van moslims in Europa, een kronkel van de geschiedenis. Maar gezien de overeenkomsten in ideologie en uitgangspunten is het niet vreemd. En heeft een lange geschiedenis. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten Nazi's en radikale Moslims samen tegen de 'Joods zionistische vijand'. Trouwste bondgenoot van de Nazi's was Amin Al Husseini (1895-1974) Groot Mufti van Jeruzalem, oom van Jasser Arrafat, de huidige PLO leider. Husseini verzette zich fel tegen een joodse staat op Palestijns grondgebied. Wegens racistische haatpropaganda wordt Husseini door de Britten Palestina uitgezet en krijgt het politiek asiel in Berlijn. Met hulp van Hitler organiseerde hij vanaf 1938 antisemitische propaganda voor de radio. Hij hield donderpreken waarin hij Moslims oproept joden, westerlingen en gematigde Moslims aan te vallen. Dergelijke uitzendingen leidden in Egypte, Algerije, Irak, Palestiena en Syrie tot heftige anti joodse rellen, waarbij talloze gewond raakten. Husseinei vormde tussen 1940 en 1944 in Noord Afrika en Bosnie speciale SS en Wehrmachteenheden, bestaande uit fanatieke Mudjaheddien, die aan Duitse zijde vechten tegen de Geallieerden. In 1944 probeerde Husseini met Duitse steun de Joodse bevolking uit Palestiena te verjagen. Arabische SS eenheden werden in het land gedropt, maar werden door de Haganan, Joodse verzetsleger, opgevangen en gedood. Na WO II vluchtten vele Nazis en Fascisten naar Zuid Amerika, Zuid Afrika en het Midden Oosten. Vooral Egypte, Syrie en Irak nemen veel beruchte oorlogsmisdadigers op.

In hun nieuwe vaderlanden staan zij de overheid actief, met raad en daad, terzijde in de strijd tegen Israel en Amerika.

In Syrie verbleef de secretaris van Adolf Eichman en mede-uitvoerder van de Holocaust Aloius Brunner (1906-1993). Tussen Egypte en Zuid-Afrika pendele de oud NSB leider, kampbewaker en auteur van pseudo wetenschappelijke boeken Johannes van Leers (1902-1963). Hij was zowel actief als propagandist voor het apartheidregime als voor antisemitische Egyptische groepen. Tot zijn vrienden behoorde de beruchte KZ arts Hans Eisele (1914-1989?), in Duitsland gezocht voor experimenten op mensen in het kamp Buchenwald. Deze verbleef eerst in Argentinië en later in Irak. En de Zwitserse Islamist en Holocaust ontkenner Heinrich Ahmed Hubner (1927). Tegenwoordig een graag geziene spreker op bijeenkomsten van Neo Nazi's. Op 8 September 2001 hield hij een rede op een internationale Neo Nazi bijeenkomst in Grimma. Waar vertegenwoordigers van de Forza Nuova, MSI (Italie), NNP, NVU (Nederland), Vlaams Blok (Belgie) National Front, BNP( Groot Brittanie), Front National (Frankrijk) en de NPD, DVU (Duitsland) bij elkaar kwamen. Huber hield tijdens zijn rede een scheldkanonnade tegen het 'Amerikaanse dollar imperialisme' en 'Israel dat de Palestijnen onderdrukt'. Hij prees 'racisme als uiting van eigenheid en vaderlandsliefde'. Hubner wordt er door de CIA en de Duitse Politie er van verdacht in samenwerking met DVU leider Frey Osama Bin Laden gefinancierd te hebben. Dat ging naar waarschijnlijkheid via de Irakese ambassade. Zijn naam wordt ook genoemd in de affaire van Neo Nazi huurlingen die aan de zijde van blanke boeren in Zuid Afrika en Irak moesten gaan vechten. Wijlen Michael Kuhnen (1950-1991) Duits Neo Nazi leider en (ex) RAF terrorist, nu NPD chef Horst Mahler wilden met een 'anti-zionistisch legioen' Irak bijstaan in de golfoorlog (1991). Dit lukte niet door Kuhnes aids dood en interventie van de Duitse politie. Wel kwamen via dit netwerk Russische en Britse Neo Nazi's van de groep COMBAT 88 (verantwoordelijk voor spijkerbomaanslagen op Londense migrantenwoningen en Homo bars in 1998) naar Bagdad. Volgens naar het westen gevluchte tegenstanders van Saddam Hoessein zouden Europees uitziende mannen, in Irakees leger uniform, het regime actief hebben geholpen bij het neerslaan van Koerdische en Sjjitische opstanden aan het einde van de golfoorlog (1991-1992). In Zuid Afrika zouden de Afrikaner Weerstands Beweging (AWB) van Eugene Terre Blance (1947) en de militante Moslim groeperingen PAGAD (mensen tegen drugs en benden) vanaf 1996 tot 1998 diverse aanslagen hebben gepleegd , tegen het zittend ANC bewind. Dit met steun van rechts-extremisten en radicale moslims uit het buitenland. Enkele AWB en PAGAD leden zouden zijn getraind in de kampen van Osama Bin Laden in Soedan en Afghanistan. Naast gewelddadig terrorisme, vormt het zgn revionisme: een verbinding tussen Bruin en Groen extreem rechts.

Dit betekend het ontkennen en/ of bagatelliseren van Hitlers massamoord op 6 miljoen joden. Zo beweerde de HAMAS leider Hassan Al Agha voor de Palestijnse radio, dat de 'joden het aantal slachtoffers in de concentratie kampen bewust overdrijven, om de bezetting van ons land te kunnen rechtvaardigen'. In Iran werkt en woont de Zwitser Jurgen Graf (1970). Hij is in zijn land tot 12 jaar cel veroordeeld wegens het ontkennen van de holocaust. Hij kreeg asiel in Iran, waar hij met steun van het regime, via internet en tv en radio zijn kwetsende boodschap in de ter verstuurt. Hij onderhoud goede contacten met de Amerikaanse KU KLUX KLAN, de NA en het 'Instituut Voor Historische Herziening' de verzamelbak van revionistische 'wetenschappers' zoals de Brit David Irving(1938) die tot op de dag van vandaag volhoud, dat Hitler niets wist van de gruweldaden in de kampen. En de Zweedse Marokkaan Ahmed Rahni eigenaar van 'Radio Islam', een in 1998 gesloten radio station, kon onder de veel te tolerante Zweedse wetten vrijelijk racisme en jodenhaat spuien. Het verbond tussen deze twee kwaden lijkt bizar en nog niet dreigend. Maar kijk uit, de toenemende instabiliteit in de wereld, zal hun macht alleen maar groter maken.

Bronnen:
Karen Armstrong- de strijd om God ( Bezige Bij 2000)
Spiegel Spezial- Ratsel Islam (1999)
Samuel Huntington-Botsende beschavingen (Anthos 1997)
Marian Husken- Zit Irak erachter? (Vrij Nederland 27-10-2001)
Abe de Vries- En nu Irak of toch niet? (Elsevier 24-11-2001)
Anton Maegerle- Die unheilige Allianz zwischen hakenkreuz und haldmond ( IDGR 15-12-2001)
Henk Schutten- De val van Saddam Vassalluci Amsterdam 2003
             Con Coughlin-Saddam, de autobiografie van een dictator, het Spectrum 2002
             Simon Reeve-De Nieuwe Jakhalzen Uitgeverij Bert Bakker 2002
             Rod Nordland, Tom Masland and Christopher Dickey- The Insurgents- Newsweek Februari 2005
Encarta 2001

©Alexander van Maanen 2001-2002-2005

Pagina index:
Copyright © 2001 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.