9 Adar 5784 | 19 maart 2024
Dossiers
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dossiers / Geschiedenis
Archeologie
Het Land van Israël is een speeltuin voor archeologen die op zoek zijn naar oude ruïnes en artefacten. Archeologisch onderzoek in Israël wordt  als een belangrijk instrument gebruikt voor de opbouw van de moderne staat en werkt ondertussen mee aan de totstandkoming van de historische banden tussen het Joodse volk, de Tora [Bijbel] en het land van Israël.
Gebeurtenissen
De Joodse geschiedenis is enorm rijk aan gebeurtenissen. Hoewel Bnej Jisrael niet bespaard is van tragedie en lijden, kennen wij ook veel vreugdevolle en hoopvolle gebeurtenissen. Meest gedenkwaardige moment zal de komst van Mosjiach zijn.
Heilige Plaatsen
De Joodse geschiedenis is enorm rijk aan Heilige Plaatsen. Helaas worden deze - met behulp van UNESCO - een voor een afgepakt door de islam.     Heilige plaatsen buiten Israël, zoals Libanon, gedeelte van Israël onder Palestijns bestuurd, Irak, Jordanië, Iran en de Oekraïne, zijn moeilijk te bereiken door antisemitisme vanuit de bevolking en overheid.
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.