11 Niesan 5784 | 19 april 2024
Dossiers
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dossier / Kotel [Klaagmuur]
Kotel [Hakotel Hama'aravi] - de niet-Joodse benaming is 'de klaagmuur' -is de westelijke muur en is het enige wat is overgebleven van de tweede Tempel. De westelijke muur is de plaats waar men het dichtst bij de Tempelberg kan komen.

Je kunt in de gleuven van de Muur verzoeken en gebeden op een briefje stoppen. Het is de gewoonte om niet met de rug naar de muur toe weg te lopen. Als we weglopen, lopen we achteruit van de muur af.
Daarnaast is het ongepast om als vrouw met blote schouders voor de muur te staan. Je zult dan ook door de beveiliging verzocht worden de schouders te bedekken en de mannen kunnen een papieren keppel krijgen.

Onder de muur bevinden zich diverse tunnels die archeologen nader onderzoeken om de geschiedenis van de Tempelberg beter in kaart te brengen, maar door de politiek en religieus gespannen situatie is dat voorlopig niet mogelijk.

Bestanden / Kotel [Klaagmuur]
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.