19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
IDF: gewoonweg het meest humane leger ter wereld
Publicatiedatum: vrijdag 21 mei 2010 Auteur: Redactie | 1.390 keer gelezen
IDF, Redactie, Operation Cast Lead, IDF: meest humane leger »

Al decennia lang wordt het Israëlisch leger onterecht afgeschilderd als een groep wrede, agressieve, getraumatiseerde mensen die door eigen ervaring of familie-ervaring de weg kwijt zouden zijn waardoor zij als beesten Palestijnse gebieden in opdracht van de Israëlische regering zouden bezetten. Wanneer er wordt aangetoond dat zelfs in tijd van oorlog geen sprake is van verkrachtingen door IDF-ers binnen Arabische vrouwen, zoals vele legers ter wereld op plekken van bezetting uit frustratie doen, wordt dit weer bestempeld als discriminatie.

Dat het IDF gebieden die zij gaan bombarderen van te voren middels gsm's en flyers waarschuwen, wordt door de media keihard genegeerd.
Welk leger is in staat dit te doen?
Hebben de Geallieerden door middel van de radio en flyers de Duitse burgers van Berlijn gewaarschuwd?
Waarom wordt er niet gesproken over het geld dat sommige IDF-ers in Palestijnse huizen in Gaza achterlieten?

Flyer 1: To the people of this area
because of the terrorism that the terrorist agents of your area are enacting against Israel, the Israeli Defence Forces was obliged to react immediately to such acts and to work as such in your areas. We urge you, for your safety, to evacuate this area immediately

Signed: The Israeli Defense Forces

Flyer 2:
To the citizens of Gaza

Take responsibiliy for your own destiny! The terrorist agents and the rocket launchers in Gaza make up a threat to your lives and those of your family. If you wish to offer your family and brothers in Gaza help, all you have to do is call the number below and inform us of the location of the rocket launchers and the terrorist militias that made you a victim of their work. Preventing an atrocity now lies in your hands. Do not hesitate! We shall welcome any information you have to offer us, and there will be no need to mention any private information about yourselves. Discretion is guaranteed.
You can contact us on the following  number: 02-5839749 Or, on the following e-mail to provide any data you have about any terrorist acitivity: helpgaza2008@... PS: To safeguard your lives, we urge you to remain discrete about any contact you establish with us

 

Majoor (res.) Idan Zuarets, medebevelhebber in Givati (tijdens Cast Lead): " Ik heb veel gezien, maar even was ik uiterst verbaasd over de mate van professionalisme bij het IDF gehandhaafd wordt. Ik heb op de dag dat wij uit Gaza zouden trekken, mijn soldaten persoonlijk de opdracht gegeven al onze lekkers in het laatste huis die wij bezetten achter te laten. Sommige reservisten lieten zelfs een volle envelop met geld voor de Palestijnse familie achter."
Er werd geen media-aandacht aan deze flyers geschonken, noch aan verhalen als deze.

 

Onlangs heeft het AIPAC, Amerikaanse Israel Public Affairs Committee,  'A soldier's Story' uitgebracht waarin wordt uitgelegd waarom het IDF - zoals dus bekend en dit feit toch genegeerd - de meest humane wereld ter wereld is. De film toont Maj Ro'i Levy van de Golani Brigade. Hij vertelt over de dilemma waar hij  tijdens Operatie Cast Lead voor stond. Deze dilemma is een van de talloze dilemma's die de IDF-militairen soms dagelijks mee te maken krijgen. "Ik zag een groep van misschien 200 Arabische meisjes [in Gaza] , en achter hen zag ik drie terroristen die een Kassam-raket in een launcher aan het plaatsen waren:  klaar voor de lancering op Israël. Het enige wapen waarmee ik op deze situatie kon reageren was een machinegeweer, maar dat zou niet juist zijn."

De verteller plaatst dan de prangende vraag: "Hád Maj Levy zijn soldaten de opdracht hebben moeten geven met hun machinegeweren te vuren, dit met het risico de Palestijnse kinderen te doden,  of had hij moeten kiezen juist niet te vuren, waardoor de terroristen hun Kassam op Sedrot zouden kunnen afvuren waardoor misschien wel aan de Israëlische zijde kinderslachtoffers kunnen vallen?"
Uiteindelijk heeft hij gekozen niet te schieten en ja, de terroristen hebben die Kassam op Sdrot wel afgevuurd. Een moeilijke beslissing waar je altijd vijanden mee maakt: is het niet aan de niet-Israëlische zijde, dan - zoals in dit geval - wel aan de Israëlische zijde.

Een IDF-piloot vertelt een ander verhaal over het humane aspect van Israël-in-oorlog: "Als ik een doel in het vizier heb, moet ik een minuut voor het schieten naar het hoofdkwartier melden dat ik klaar ben om te schieten. Dan moet ik 30 seconde voor het schieten melden dat ik klaar ben om te schieten  en zo ook 10 seconden net voor het schieten, moet ik dezelfde melding maken. Dit moet voor het geval dat een burger voor mijn viszier passeert. Het is vele malen gebeurd dat ik in die laatste 10 seconden voordat ik vuur open, opgedragen wordt niet te schieten...". Wanneer hijzelf wordt beschoten, is hij niet toegestaan  terug te schieten, mits hij precies kan verifiëren waar de kogels vandaan komen. "Hoe kan ik weten dat zij niet vanuit een kleuterschool vuren?"
Chamas kent ondertussen geen scrupules en zij schieten raketten lukraak op woonwijken, scholen en kinderdagverblijven waardoor een student op de Sapir Campus en een jong meisje die net uit de fractievergadering van haar jeugdgroep kwam werden gedood.

Waarom wordt er zo weinig aandacht aan deze feiten gegeven? Waarom blijft de internationale gemeenschap Israel bashen zó humaan te zijn dat zij hun wapens in de Middellandse Zee moeten werpen en bij beschietingen gewoon de schuilkelders in moeten duiken zonder een defensiemacht die haar eigen burgers moet beschermen?

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.