15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Erdogan zit zelf achter provocatie van Israël
Publicatiedatum: donderdag 03 juni 2010 Auteur: De Redactie, Afshin Elian en Brabosh | 1.861 keer gelezen
Terrorisme, Flotilla, Turkije, Hulpgoederen en financiële steun »
Er is een gewapend conflict gaande met de islamitische heersers van Gaza. Dat zal niemand ontkennen.

Alleen als beide partijen instemmen met een vredesverdrag, komt er een eind aan het conflict. Dit zijn de naakte feiten.

Vlaggen
Er bestaat wereldwijd een zeer actief pro-Palestijns netwerk. Op maandag, kort nadat het nieuws over het enteren van het scheepskonvooi met goederen voor Gaza was bekendgemaakt, gingen activisten in verschillende hoofdsteden van Europa met de vlaggen van Hamas en Palestina de straten op om tegen Israël te demonstreren.

Daarnaast is er ook sprake van obsessie bij de westerse media ten aanzien van de gebeurtenissen in dat gebied.

Daarom lieten gisteren ook alle westerse media zich overheersen door dat ene bericht. Alsof dit de meest schokkende gebeurtenis in de wereld is. Ook dit zijn de feiten.

Blokkade
Volgens minister van Buitenlandse zaken Maxime Verhagen (CDA) is Israël, gelet op de feitelijke toestand (het gewapende conflict), bevoegd om een blokkade af te kondigen. Daarvan was iedereen op de hoogte.

Wie is dan verantwoordelijk voor de eventuele geweldsuitbarsting naar aanleiding van het breken van de blokkade? Daarover is Verhagen glashelder; ‘Het risico van het breken van een blokkade ligt bij degenen die dat doen, ervan uitgaande dat de blokkade deugdelijk is afgekondigd'.

Hezbollah
We moeten niet vergeten dat ook de Nederlandse marine schepen op weg naar Libanon controleerde om te voorkomen dat ze wapens naar Hezbollah zouden brengen. Dat gebeurde op basis van internationale afspraken.

Wat de internationale gemeenschap mag, mag een soeverein land zeker: voorkomen dat er wapens naar terroristische organisaties worden vervoerd.

Humanisten
Wat is er precies gebeurd? Waren de bedenkers van deze acties onschuldige humanisten? Nee, natuurlijk niet. Kijk maar goed naar deze beelden.

Zijn deze mensen te beschouwen als vredelievende vertegenwoordigers van de mensheid? Als deze activisten vredelievend zijn, dan is de slager in mijn wijk de voorzitter van de Partij voor de Dieren.

Controleren
Waarom lieten de opvarenden de Israëlische marine niet toe om hun schip te controleren? Waarom gebruikten ze excessief geweld tegen de mariniers?

Om deze vragen te beantwoorden, leg ik u een casus voor: de Nederlandse mariniers willen een mogelijk piratenschip niet ver van Somalië controleren. Maar ze worden op dezelfde manier, zoals we in dat filmpje hebben kunnen zien, aangevallen. Eén van die militairen gaat schieten om zichzelf en zijn collega's te verdedigen. Ze laten zich niet in de zee gooien! En als mariniers zich willen verdedigen, vallen natuurlijk doden en gewonden.

Gegijzeld
Als mariniers niet handelen, zouden ze kunnen worden gegijzeld. Een militair, waar dan ook ter wereld, leert om zich niet te laten mishandelen, dan wel te laten gijzelen bij het verdedigen van zijn land ten tijde van een gewapend conflict.

Worden militairen in een oorlogsgebied aangevallen, dan gebruiken ze hun wapens. Handelen de Turkse militairen anders als ze door Turkse activisten worden aangevallen?

Erdogan
Achter deze gewelddadige provocatie zit de Turkse premier Erdogan. Hij wil de vriendschappelijke contacten met Israël breken. Het Turkse leger wil dat niet.

De logische vraag die we moeten stellen, luidt: waarom wil Erdogan een gewelddadige confrontatie met Israël uitlokken? Is dit de volgende stap richting de islamisering van het buitenlandsbeleid van Turkije?

Het besluit van de Israëlische militairen om zich te verdedigen tegen de door Turken georganiseerde horde, was juist. Wie niet met deze logica kan leven, moet de Israëlitische militairen niet aanvallen.

Turkse terreurcel aan de basis van bloedbad aan boord Gazavloot 

Woensdagochtend 2 juni, stapte de Amerikaanse president Barack Obama in de snel verslechterende vlootcrisis, om te trachten te beletten dat het helemaal uit de hand zou lopen. Tijdens geheime telefoongesprekken vroeg hij de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe om alle resterende passagiers zonder uitstel op vrije voeten te stellen evenals de zes schepen die aan de ketting liggen in de haven van Ashdod te laten gaan. Vervolgens probeerde hij dan een withete Turkse premier Recep Erdogan te kalmeren die zonet de Israëlische raid als een "bloedbad" had veroordeeld.

Obama bood zijn diep medeleven aan voor het verlies van mensenlevens van de Turkse militanten aan boord van het flottielje en de Amerikaanse president zei dat er betere manieren moeten worden gevonden om humanitaire hulp te brengen aan de bevolking van Gaza zonder dat daarbij de veiligheid van Israël in het gedrang komt. Hij steunde de oproep van de VN-Veiligheidsraad voor "een geloofwaardig, onpartijdig en transparant onderzoek" van de gebeurtenissen, maar weigerde Israël te veroordelen, of het onderzoek uit handen te nemen. Turks minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu nam dar geen genoegen mee en zei dat hij daar "eerlijk gezegd niet tevreden mee was", omdat Obama Israël niet onmiddellijk veroordeeld had. "Wij verwachten volledige solidariteit met ons. Het zou niet op een keuze tussen Turkije en Israël moeten lijken, maar tussen goed en kwaad, tussen legaal en illegaal."

Erdogan zei in Ankara dat "Als Amerika Israël niet straft voor het vertrappen van de menselijke eer, dan doen wij het wel." In de loop van de volgende nacht is Israël begonnen met het evacueren van de families van haar diplomaten uit Turkije. De diplomatieke en consulaire staf worden voorlopig op hun plaats gehouden in Ankara en Istamboel samen met bewakingsbedrijven die standby staan indien een haastig vertrek noodzakelijk mocht blijken. Netanjahoe riep voor de tweede keer in twee dagen tijden het veiligheidskabinet samen nadat hij eerder op dinsdag verklaarde dat de blokkade van Gaza zou gehandhaafd blijven ondanks de pogingen om ze te doorbreken.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft Israël opnieuw met de totale verwoesting bedreigd voor elke maatregel die zij ergens in de wereld zouden willen nemen alsook haar aanhangers in het Westen met een internationaal proces voor oorlogsmisdadigers. Israël bereidt zich voor op de volgende stappen van Ankara, los van de poging van president Obama om alsnog een crisis af te wenden tussen de twee voormalige bondgenoten. In Jeruzalem worden de beschuldigingen van Erdogan ongegrond en als een ongerechtvaardigde aanval geacht en een eerste onderzoek van het bewijsmateriaal wijst erop dat hij vrijwillig met terroristen in zee is gegaan, een uitloper van al-Qaeda, om Israël onder druk te zetten ter ondersteuning van het Palestijnse extremistische Hamas.

De leiders IHH en Chamas

Het bewijs dat door het IDF maandagavond van 1 juni werd vrijgegeven beschrijft hoe het Turkse schip de m/s Marmara dat de vloot leidde in de poging om de Israëlische blokkade van Gaza te doorbreken, was opgevorderd door de terroristen die indirect ondersteund werden met subsidies van de regering in Ankara aan de Turkse Insani Yardim Vakfi (IHH), een terreurorganisatie die onder het mom van een ngo die ‘strijdt voor de mensenrechten', maar door de Amerikaanse CIA op haar lijst van terroristische organisaties werd geplaatst als een aan al-Qaeda gelieerde islamitische terroristische organisatie met vestigingen in Turkije, Bosnië en Bulgarije. [lees meer over IHH: Who is behind the "Gaza Freedom Flotilla? door Ami Isseroff]

Deze vermeende ‘passagiers' gedroegen zich aan boord van het schip als een aaneengesloten groep van meer dan honderd leden van terroristische organisaties als een quasi-militaire groep met een commando hiërarchie, waarvan de leider de overige vier-of vijfhonderd passagiers dwong achter een bepaalde lijn op het schip te blijven. De groep werd opgesplitst in sub-secties, elk verantwoordelijk voor een deel van het schip, voor en nadat het koers had gezet naar Istamboel. De leden hadden zich allen bewapend met een assortiment aan kettingen, ijzeren staven en messen alsook nachtkijkers en gasmaskers. Hoewel ze leken te komen uit verschillende terroristische organisaties uit verschillende landen, leek het snel duidelijk dat ze allen behoorden en gecommandeerd werden door de IHH.

Haarscherpe videobeelden in kleur gefilmd vanaf de m/s Marmara: Turkse terroristen van IHH bewapenen zich, lange staven, gasmaskers enz. Even later zien ze een Israëlische patrouilleboot opduiken en begint de aanval:

De IHH-groep domineerde het schip als een drijvende militaire vesting, met inbegrip van een rond-de-klok bewaking van de verschillende secties van de Marmara. Het wordt wel helemaal echt komisch als je de reactie leest van de IHH op het feit van de aanwezigheid van wapens aan boord, waarvan zij een ‘complot van Israël' suggereren, met name dat die wapens stiekem door Israëli's aan boord werden gebracht om de IHH te compromitteren. Veysel Basar, lid van  de raad van bestuur van de zogenaamde mensenrechtenorganisatie IHH schrijft op hun website op 31 mei: "However, we are concerned about a possible complot after Israel invaded our ships; they may have placed weapons onboard, or plan to do so from now on." Het verbaast me dat ze nog niet beweren dat Israël hen gedwongen heeft om Israëlische soldaten met ijzeren staven in elkaar te slaan, dat zou ook kunnen [?]. Maar dat volgt later nog wel.

Toen het schip naar de Israëlische haven Ashdod werd afgeleid en de passagiers disndagochtend van het schip werden gehaald, werden de aangehouden leden van de IHH aangetroffen zonder identiteitspapieren van welke aard ook. Ofwel hadden de Turkse autoriteiten in Istanboel hen de opdracht gegeven om hen van bij het begin aan boord te laten van de Marmara zonder documenten ofwel gooiden ze ze overboord voordat het schip aanmeerde in Ashdod. Elk van de terroristen had een envelop op zak gevuld met duizenden dollars.

Volgende schokkende haarscherpe videobeelden in kleur gefilmd vanaf de m/s Marmara: een Israëlische patrouilleboot komt langszij de m/s Marmara en probeert tevergeefs soldaten aan boord te krijgen. Van op het schip worden zij door de Turkse milities bekogeld met platen en alles wat los zit, met waterkanons bespoten, met staven en kettingen geslagen enz..

Debkafile's informatiekanalen onthullen dat, wanneer de eerste terrorist voor verhoor wordt binnen geleid, de Turkse terreur activisten elke vraag weigeren te beantwoorden. Bij het invallen van de nacht op dinsdag, begonnen er dan toch een paar te praten en gaven toe dat ze leden waren van de IHH en banden had met de uitloper van al-Qaeda in de Balkan. Tijdens de ondervragingen, bleef de Israël inlichtingendienst in contact met collega's in diensten in het Westen, om hulp om hen te identificeren door middel van vingerafdrukken en andere fysieke kenmerken. De Israëlische veiligheidsdienst moet nu beslissen of zij een aantal van de activisten, met inbegrip van een aantal Israëlische Arabieren aan boord van de Marmara, zal vervolgen op beschuldiging van samenwerking met een internationale terroristische organisatie.

In de loop van dinsdag begon Israël met het uitwijzen van de 679 passagiers - waaronder 128 afkomstig uit Arabische en islamitische landen naar Jordanië. De rest zal binnen de 48 uren op het vliegtuig worden gezet. Drie Turkse straalvliegtuigen kregen de opdracht hen op woensdag op te halen. Acht Israëlische vrachtwagens brachten ‘hulpgoederen' afkomstig uit de scheepjes naar de Gazastrook afgelopen dinsdag, en nog eens 10 vrachtwagens zullen woensdag de goederen verder afleveren in Gaza.

De Israëlische inlichtingendiensten hebben ook veel vragen te beantwoorden - vooral dan hoe ze blijkbaar de terroristische aanwezigheid compleet over het hoofd hebben gezien aan boord van het vermeende hulpkonvooi voor Gaza en de zeemacht de opdracht gaf om de schepen af te leiden naar de haven van Ashdod, zonder hen voor te bereiden op een gewelddadige confrontatie met een vastberaden, goed georganiseerde groep gewelddadige mannen.

Ook de Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, ligt onder vuur en krijgt in eigen land veel kritiek op zijn besluit om de Israëlische commando's aanvankelijk slechts bewapend met paintballgeweren en met het bevel niet met scherp te schieten op de Marmara te laten landen. Niettemin prees Barak de leden van de Israëlische Shayetet 13 elite eenheid voor hun optreden. ‘Dit is niet West Europa; hier is er geen beloning voor de zwakkelingen, er is geen tweede kans voor degenen die niet weten hoe ze zichzelf moeten verdedigen,' merkte hij op.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.