17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
NATO kijkt toe terwijl terroristen wapens tegen Israël smokkelen
Publicatiedatum: dinsdag 15 juni 2010 Auteur: Redactie | 1.173 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Flotilla, Redactie, Syrië, Wapensmokkel »
Onderzeeërs van de NATO hebben aan de kustlijn van Syrië toegekeken toen terroristische organisaties wapens smokkelden. Onder deze organisaties was ook Chizballa van de partij. Dit meldt Arutz Sheva vandaag. 

Als onderdeel van de Active Endaevor anti-terroristische operatie, maakte de Spaanse onderzeeboot Sirocco S-72 op 2 maart jl. een foto van een schip die vanuit de haven van Tartus wegvoer met tientallen militaire voertuigen. De vlag van het schip en zijn bestemming wordt als vertrouwelijk geacht en dus voor de media niet te achterhalen. 

Opmerkelijk is dat het Defensie Forum van India al opmerkte dat het minder dan een maand duurde alvorens de Israëlische president aan de media had verkondigd dat Syrië scudraketten aan Chizballa had overgedragen. Deze aankondiging bevestigt de snel opvolgende boodschap van koning Abdullah II van Jordanië, die over een "dreigende conflict van hoog risico in de regio" sprak. Daarom is de affaire van Freedom Flotilla Gaza voor de opmerkzame lezer geen verrassing.

Syrië heeft herhaaldelijk ontkend dat het wapens aan de terroristische organisaties heeft overgedragen - maar de Israëlische militaire inlichtingendienst blijft benadrukken dat er wel degelijk sprake is scudraketten en door Syrië gemaakte M-600 mid-range raketten uit Damascus.

De M-600 is een verbeterde versie van de Iraneze Fatach-110 raketten, uitgerust met een 500 kilo kernkop en andere snufjes waardoor het een regelrechte militaire dreiging vormt. Deze wapens en andere moderne varianten waarmee Syrië terroristen zoals Chizballa bewapent, zijn in staat vanuit Zuid Libanon Israël voorbij Tel Aviv of Jeruzalem te raken.

Daarnaast is er sprake van voldoende opgeleide personeel deze wapens te kunnen hanteren, waaronder Syriërs, Iranezen en Noord-Koreanen. Waarom legt de internationale gemeenschap druk op Israël, die zulke terroristen bestrijdt, in plaats druk leggen op deze criminelen? Laten we maar niet raden waarom NATO hier niets tegen gedaan heeft...

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.