17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Barak waarschuwt Libanon nav het plan voor een nieuwe flottilje
Publicatiedatum: zaterdag 19 juni 2010 Auteur: Redactie | 1.111 keer gelezen
Libanon en Chizballah, Gaza, Flotilla, Redactie »
"Wanneer Libanon toch besluit burgers naar Gaza te laten varen, dan dragen zij de consequenties," waarschuwde Minister van Defensie Ehud Barak afgelopen donderdag. Dit meldt Arutz Sheva net voor Sjabbat."Ik ventileer het volgende heel duidelijk naar het adres van de regering van Libanon: jullie zijn verantwoordelijk voor de boten die uit jullie havens varen met de intentie om de blokkade van Libanon te breken".

Ondanks internationale wateren vrij zijn, heeft dit beperkingen. Het internationaal oorlogsrecht erkent het recht van staten in conflict om een blokkade te leggen en zelfs op volle zee aanhoudingen te verrichten van schepen die de blokkade willen doorbreken, mogen geënterd worden en toegang geweigerd worden. Lees hier verder over in De blokkade van Gaza en het internationaal recht en Juridische kijk op Flottielje episode

Ondertussen heeft Israël een commissie ingesteld om het incident tussen IDF en de Freedom Flotilla Gaza te onderzoeken. De commissie bestaat daarnaast ook uit twee buitenlandse waarnemers. Daarnaast doet het IDF zelf ook nog een intern onderzoek.

Zoals eerder met Cast Lead heeft de VN een vooringenomen mening geuit en eist een onderzoekcommissie vanuit de internationale gemeenschap in te stellen. Uit ervaring weten wij waar dit naar toe lijdt: de gewraakte Goldstone rapport door een Zuid Afrikaanse voormalige Rechter met een Joods achtergrond die zelf niet echt geloofwaardig geacht dient te worden.

Ten minste een van de organisatoren van deze Libanese flottilje heeft aanwijsbare terroristische banden. Organisator Samar Al-Haj en zijn vrouw hebben onlangs een bespreking met het hoofd van Chizballa gehad, Hassan Nasrallah. Al-Haj ontkent uiteraard dat Chizballa achter deze geplande flottilje staat, maar dat hij door Nasrallah slechts wordt gemotiveerd.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.