17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De waarheid over de Mavi Marmara en nieuwe video IHH wilt
Publicatiedatum: zondag 20 juni 2010 Auteur: Brabosh en Devorah | 954 keer gelezen
Gaza, Flotilla, Redactie »
Bulent Yildirim met Haniyeh Yildirim

We zijn intussen weer bijna drie weken verder en toch is het incident op zee voor de kust van Gaza met de m/s Mavi Marmara maar niet uit het nieuws weg te krijgen. Uiteraard is dat niet zo'n moeilijke opgave met 1,3 miljard moslims in de wereld, gesteund door de hele Arabische en Perzische wereld en een ganse lijst ngo's en organisaties in de Westerse wereld die zich onvoorwaardelijk en kritiekloos achter Hamas en de Palestijnen scharen.

Intussen is de wereldpers uiteindelijk toch aan het wankelen gegaan, nadat ze eerder zoals gewoonlijk sterk partijdig en bevooroordeeld jegens Israël, de kant van die ‘zogeheten' vredesactivisten schaarde. De bewijzen van het tegendeel van die vreedzame bedoelingen blijven zich opstapelen en zelfs de Turkse pers schrijft nu bijzonder kritische tegenover haar eigen president Erdogan, die desondanks nog steeds excuses eist van Israël voor de dood van 9 leden van haar islamistische terreurgroep.

Het Israëlisch Ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft nu haar zienswijze op de zaak in een videoclip op het internet geplaatst. Voor diegenen die weigeren de Israëlische versie te onderschrijven, kunnen nog altijd een alternatieve versie ophalen bij Hamas en duizenden andere anti-Israëlische websites.

Ondertussen heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een video van de Mavi Mamara schip vrij gegeven en deze keer met IHH leider Bulent Yildirim die zijn volgeling aanzette tot geweld: "Als jij [Israël]  jouw commando's stuurt, zullen jullie een nederlaag ondergaan en voor de ogen van de wereld zullen jullie vernederd worden. Als zij aan boord van ons schip, komen, dan gooien wij hen in de zee: zoals Allah dit wilt!"

Beelden tonen aan dat tussen de spullen van een van de passagiers ook Egyptische wetgever tussen hen en met hen zit mee te zingen: "miljoenen martelaren macheren door de gazastrook". De video bevat belastend bewijsmateriaal dat de harde kern van veertig terreuractivisten op het bovendek van het schip middels samenzwering mensen aanzette tot geweld en het ontvoeren van Israelische commando's. Dit is in directe tegenspraak met de door de IHH en Gaza activisten bewerkte video's die beweren dat de commando's de aanval zou hebben geinitieerd. De Mavi Marmara schip was het schip die een vloot van zes schepen leidde om de Israelische souvereiniterit over Gaza middels de kustwateren te breken. Een inspectie op het schip bewees dat er niet alleen sprake was van hulpgoederen, maar ook van wapens.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.