17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse dansers in Duitsland aangevallen
Publicatiedatum: vrijdag 25 juni 2010 Auteur: Redactie | 2.296 keer gelezen
Flotilla, Redactie, Antisemitisme buitenland »
Joodse dansgroep Chaveriem is vorige week zaterdag tijdens een straatfeest in Hannover op het podium met stenen aangevallen. Dit incident heeft de discussie geopend over het fenomeen antisemitisme door immigrante jongeren. Dit is vandaag te lezen op Arutz Sheva. Een danser raakte gewond.

Onder het stenengooien riepen de jongeren: "Juden Raus", een term dat na ruim 65 jaar in Europa schijnbaar og naklinkt. Zes verdachten van 9 tot 19 jaar zijn aangehouden. 5 van de 6 zijn Islamitische immigranten.

Dit incident is geen alleenstaande feit maar een wereldwijde toename van antisemitisme. Het verbazingwekkende in dit verhaal is dat hiermee ook duidelijk is dat er antisemitisme onder de jeugd leeft.

Joods Duitse organisaties zeiden dat antisemitistische incidenten buitengewoon frequent zijn toegenomen sinds de aanvaring tussen de IDF-commando's en Turkse terroristen op zee bij Gaza. De terroristen probeerden de zeeblokkade naar Gaza neer te halen om Chamas kunnen voorzien van wapens.   Voorafgaande van de flottielje-affaire werd er in het westen van Duitsland een synagoge brand. Bij de brandstichting werd een briefje achtergelaten met de woorden: "Zolang jullie Palestijnen niet met rust laten, zullen wij jullie niet met rust laten".
Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.