19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
John Ging directeur van UNWRA in Gaza Steunt de Gaza flotilla.
Publicatiedatum: maandag 28 juni 2010 Auteur: Ilonia | 1.161 keer gelezen
Flotilla, Ilonia, UNRWA, UNHCR »
Sinds 2007 heeft Israel een legale zeeblokkade rond Gaza.  Het gebied wordt door de terroristische organisatie  Hamas  bestuurt. Hamas heeft expliciet  het doel om Israel te vernietigen door geweld. In het verleden heeft Hamas bewezen dat het zijn belofte houd door burgers als menselijk schild te gebruiken om raketten af te vuren op Israëliërs.

Om deze aanvallen te voorkomen is het doel van de zeeblokkade om Israëlische burgers te beschermen.  Om zo te zorgen dat raketten en andere wapens uit handen blijft van Hamas, terwijl tegelijkertijd voedsel en andere hulpgoederen wel wordt doorgevoerd naar Gaza. Ondertussen is het de media die de Palestijnse propaganda verspreid heeft over een humanitaire crisis en de situatie vergelijkt met concentratiekampen tijdens de tweede wereld  oorlog.

Deze opruiende taal krijgt de aandacht en is zo effectief dat het de realiteit verbloemt. In feiten is het Hamas zelf die humanitaire hulp blokkeert en er voorzorgt dat het niet bij zijn burgers komt en de fondsen en materialen gebruiken om geheime wapen opbergplaatsen te bouwen.  En zo gebruikt Hamas met een briljante pr truc zijn burgers als menselijke schild om zo zijn ware intenties te verbloemen.

Na bijna vijf jaar toen Israel zich terug trok uit de Gazastrook om zo vrede een kans te geven, heeft Hamas die door zowel de VS als door Israel erkend wordt als een terroristische organisatie zijn kans genomen om intern met bloederige gevechten met  Fatah de macht over te nemen. De vermeende "overheid" in Gaza is niet gebaseerd op menselijk leven ( niet op zijn eigen burgers, maar nog minder op de Israëlische burgers) door rakketen af te vuren vanaf ziekenhuizen, moskeeën en kantoren van internationale hulpgroepen door Hamas om zo een reactie van Israel uit te lokken wat dan weer wordt veroordeeld als aanval op burgers.

Hamas heeft een gewillige partner gevonden voor het verspreiden van de propaganda in de UNRWA(internationale hulporganisatie van de Verenigde Naties). Het was de directeur John Ging ( een Ierse nationaal en voormalige officier in de Ierse leger en hoofd van de UNRWA in Gaza sinds 2006)[1]van de UNRWA die werd geciteerd in de New York Times begin 2009 en zei dat de Israëlische blokkade de basis behoeften zoals medicijnen, kleren, maar ook levensmiddelen  werden beperkt.  Bovendien was het Ging die opriep om de internationale gemeenschap "om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen" door  "het zenden van schepen om de blokkade op te heffen. "

In een interview in de Noorse krant de Early May heeft Ging de wereld aangedrongen om schepen te zenden naar de kusten van Gaza en voegde eraan toe:

"Wij geloven dat Israel de schepen niet zal onderscheppen, omdat de zee open is en de mensenrechten organisaties in het verleden succesvol geweest zijn in voorgaande operaties om de blokkade te doorbreken."

Ging is een toonaangevende ambtenaar van de VN NGO (niet-gouvernementele organisaties)en drong op andere NGO erop aan zich te betrekken in wat duidelijk een daad van internationale oorlog invasie is van de territoriale wateren van een lidstaat van de Verenigde Naties en de soevereine natie.  

Israel lijkt de enige staat die dit erkend heeft en heeft bij het  Midden Oosten Monitor een officieel verzoek ingediend aan de VN voor opheldering  van hoe

een officiële vertegenwoordiger van de VN voor Europese landen zou oproepen voor het verzenden van schepen naar Gaza zonder vergunning en voorafgaande coördinatie met Israël.

Toch is het niet verassend dat dit belangrijke gegeven niet werd genoemd in de media. Ondanks dat de UNRWA  nog steeds onder de bescherming staat van de VN en pretendeert te handelen op een eerlijke en objectieve wijze, zijn Ging  acties die dit tegen spreekt.

Tijdens de laatste flotilla heeft Ging steeds Hamas verdedigd wanneer er werd gevraagd dat een terroristische organisatie zijn geloofwaardigheid zou hebben verloren doordat Hamas beschuldigt werd van misbruik van de hulpgoederen. Volgens Ging had Hamas geen hulpgoederen gestolen , omdat Hamas de hulpgoederen geleverd door de UNRWA en de VN zou respecteren. Als de flotilla Gaza bereikt had zou de massa werkeloosheid, extreme  

armoede en voedsel prijzen omlaag gaan wegens dat er geen schaarste meer zou zijn aan voedsel, waarvan vier op de vijf burgers uit Gaza afhankelijk zijn van hulpgoederen  d.w.z. van de UNRWA. Deze beredenering is erg overdreven optimistisch, maar ronduit oneerlijk. De lading van deze boten bevatten wapens als ook levensmiddelen en het was van begin af aan duidelijk dat de flotilla bedoeld was als provocatie en als media stunt om Israel uit te dagen en een nieuwe route te creëren voor wapens te smokkelen.

Door de flotilla aan te moedigen heeft Ging de UNRWA en de VN te schande gemaakt. UNRWA had eigenlijk jaren terug moet samengaan met de VN commissie van vluchtelingen (UNHCR), maar nu is de noodzaak daarvoor nog urgenter dan eerst.

Bovendien legt de media niet alleen de nadruk op om Israel (een imperfecte en een gezagstrouwe democratie) te vernederen, maar moedigt actief zo ook Hamas en andere terroristische organisaties aan. Het is al geruime tijd geleden dat de media zijn eigen rol onderzoekt naar het promoten van geweld tegen de burgers en in het creëren van een sfeer dat de daders worden beloond voor hun misdaden om ze  als "militanten" neer te zetten in plaats van hun misdaden te benoemen.

De internationale gemeenschap is ook schuldig.  Terwijl de schurken staten zoals Noord Korea, Iran, Syrië, Soedan en China (om maar een paar te noemen) moedwillig deel hebben aan de schendingen van de mensenrechten en weerzinwekkende geweld tegen de burger bevolking  is het Israël dat door de VN Veiligheidsraad meer dan enig ander volk voor de commissies moet verantwoorden.

Natuurlijk is dit sterke contrast niet nieuw, want het is veel makkelijker om Israel te beschuldigen dan vele andere VN lidstaten. Meer recent is het focussen op Israëls "zonde" om zo de aandacht af te leiden van de echte dreiging -een nucleair Iran.  De recente aankondiging van Iran dat het nu voldoende uranium heeft voor twee kernbommen werd volledig overschaduwd door de media aandacht rondom de Gaza flottielje.

Israel mag dan het eerste land zijn die direct openlijk wordt bedreigt door oorlog vanwege deze flotilla aflevering, maar als andere naties denken dat zij de dans zullen ontspringen, hebben ze dat verkeerd.  Terroristen en degene die ze aanmoedigen hebben kennis genomen van de reactie van de wereld en  ze zijn niets voor niets aangemoedigd.

[1] De Gaza flotilla was ook mede georganiseerd door de Ierse mensenrechten activisten en de Ierse eigenaar van het schip Rachel Corrie was onderdeel van de Gaza flotilla, maar arriveerde een paar dagen later vanwege mechanische problemen. In dit verband is het nodig te vermelden dat veel Ierse nationalisten (voor een verenigd Ierland) sterke sympathieën hebben voor de Palestijnse probleem en uitgesproken anti-Israel zijn. De Ierse Republikeinse leger (IRA) meent  een gemeenschappelijk anti koloniale oorzaak te hebben met de PLO. Sinds het begin van de jaren 70 levert de PLO naar verluidt wapens en trainen voor de IRA. De (provinciale) IRA is een Ierse Republikeinse paramilitaire organisatie die het doel had om Noord Ierland te verenigen met Ierland door geweld met wapens en politieke overtuigingskracht. Noord Ierland valt nog steeds onder Verenigd Koningrijk.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.