17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Turkse Rally voor Flottielje hijst de nazi-vlag
Publicatiedatum: donderdag 01 juli 2010 Auteur: Redactie | 1.661 keer gelezen
Flotilla, Redactie, Nazi's, Antisemitisme buitenland, Turkije, Sjoa (Holocaust) »

Turkse supporters voor flottieljes die de zee-embargo van Israel op Chamas willen doorbreken, hebben onlangs een nazi-vlag gehesen. De Turkse slogan voor deze vlag is een gemeenschappelijke uiting van dankbaarheid, aldus de Islamitische site "Islam: Religion for Peace". Dit meldde Arutz Sheva afgelopen week.  

Ondanks Turkije niet verbonden was met het naziregime, behield de staat wel een belangrijke handelsroute voor nazi-Duitsland open, waardoor de nazi-Duitsland in staat was goederen te importeren. Een jaar voor het einde van WOII werd deze pact gebroken.

De relatie tussen Israel en Turkije is sinds Cast Lead verslechtert, maar het staat nu door de aanvaring tussen de Turkse Flottielje en Israel in gespannen verhouding, toen IHH leden met terroristische groepen de commando's van de Israëlische marine aanvielen.

Voor het aantreden van de huidige president van Turkije Recep Erdogan, hadden Israel en Turkije vriendschappelijke betrekkingen. Deze uitte zich onder meer door de meerdere malen primair hulp van Israel na diverse rampzalige aardbevingen in Turkije.

Terwijl dit allemaal speelt, is de Minister van Buitenlandse Zaken van Israel, Avigdor Lieberman boos op Premier Binyamin Netanyahu. Onlangs heeft er in Zürich (Zwitserland) een geheime bijeenkomst plaats gevonden tussen de Turkse Minster van Buitenlandse Zaken  Ahmet Davutoglu en de Israëlische Minister van Handel en Werk Binyamin Ben-Eliezer. Minster Lieberman werd als evenknie van Minister Davutoglu niet van deze bijeenkomst op de hoogte gesteld, terwijl Minister van Defensie Ehud Barak wel van deze ontmoeting af wist.

"Het Ministerie van Buitenlandse Zaken neemt dit hoog op", zei Minister Lieberman in een reactie op deze gebeurtenis. "Dit is schadelijk voor de geaccepteerde normen, waarden en vertrouwen tussen de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister-president".

Naar verluid was deze bijeenkomst op aandingen van Turkse ambtenaren, die met Ben-Eliezer al jaren een sterke band onderhouden, georganiseerd.

Ondertussen heeft Turkije toegegeven in de maand mei 120 Koerden te hebben gedood. Naar Turkse zeggen zouden de slachtoffers Koerdische rebellen zijn. Volgens het Turkse leger zal op dit moment 4000 rebellen op de grens van Irak en Turkije actief zijn en ook nog eens 2000 binnen Turkije.

In de afgelopen jaren hebben 40.000 mensen in dit conflict de dood gevonden. Verder verbiedt de Turkse overheid regionale scholen in Koerdisch te doceren. Bovendien is deze taal uitgesloten in het parlement en andere officiële instellingen.

Tot op heden blijft de Turkse regering de moord op 2.000.000 Armenen (De Armeense genocide) hardnekkig ontkennen en bezetten zij sinds 1974 Noord Cyprus.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.