24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Nazi Minnie Mouse schokt Polen
Publicatiedatum: zondag 04 juli 2010 Auteur: De Redactie | 1.298 keer gelezen
Nazi's, Antisemitisme buitenland »

Een Poolse kunstgalerij ligt onder vuur omdat Minnie Mouse naakt en naast een swastika op een reclameposter staat afgebeeld.

Het leek de kunstenaars bovendien een goed plan om de poster naast een synagoge op te hangen; een synagoge die tijdens de Tweede Wereldoorlog jarenlang als zwembad voor nazi’s fungeerde.

De poster steekt de ogen uit van de bewoners van Poznan. “Het is gewoon ongepast en heel choquerend voor alle overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en dan vooral voor zij die hier de nazigruwel overleefd hebben”, zegt gemeenteraadslid Nobert Napieraj.

De autoriteiten in de stad Poznań, in het westen van Polen, onderzoeken of er sprake is van het promoten van fascisme. Daarop staat een gevangenisstraf van drie jaar. De galeriehouders ontkennen die bedoeling te hebben. Zij stellen slechts reclame te willen maken voor een tentoonstelling. ”En om te provoceren. Om te laten zien hoe de moderne popcultuur op de realiteit reageert.”

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.