5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wederom agressieve evangelisatiecampagne door 'Jews for Jesus'
Publicatiedatum: zondag 18 juli 2010 Auteur: Redactie | 1.438 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Missionaire acties, Joodse opvatting tav het christendom en islam »
Opnieuw hebben 'Jews for Jesus' afgelopen voorjaar, begin zomer in Israël een campagne gelanceerd. Dit keer in andere steden onder de rook van Tel Aviv. Dit bericht Arutz Sheva een tijdje geleden. Op de hoeken van de straten in de steden als Ramat Gan, Petach Tikvah, Herzliya en omgeving, vind je evangelisten - gepaard met banners en al - samenkomen om literatuur te verspreiden. Zij spreken Hebreeuws, Engels of Russisch en zij verlenen 'hun diensten' aan alle lagen van de bevolking. De anti-evangelisatiegroep 'Yad L'Achiem' maakt zich zorgen over deze campagne, die al drie jaar geleden door de evangelisten is aangekondigd en zij verwacht dat deze campagne nog een aantal jaren gaat duren.

Iedere keer heeft deze groep een andere gimmick. Twee jaar geleden hield Jews for Jesus een agressieve campagne in 'Or Jehoeda, ook een stadje onder de rook van Tel Aviv, naast Savyon. Dagelijks belden de evangelisten bij de plaatselijke bevolking aan en gooiden exemplaren van de NT (Nieuwe Testament) naar binnen wanneer mensen deze weigerden aan te nemen. Drie keer zijn de organisatoren van Jews for Jesus in Jeroesjalajiem -waar zij hun huisvesting hebben - gewaarschuwd dit niet te doen. Iedere keer kwamen zij terug met dezelfde actie: aanbellen en afgegeven van het NT of exemplaren door de brievenbussen gooien. Uiteindelijk hebben de bewoners een actie opgezet als protest. Alle mensen die van het exemplaar van de NT af wilden komen, konden bij de organisatoren deze afleveren en zij verbrandden de boeken. De actie is op touw gezet, omdat Jews for Jezus de gewoonte heeft om in privesferen binnen te dringen.

Dit jaar is de gimmick het plaatsen van duizenden 'verkeersboetes' onder de ruitenwissers van de auto's. De bezorgde auto-eigenaar denkt een boete te hebben opgelopen, draait de bon om, om vervolgens de woorden "je kunt je hart ophalen; iemand heeft jouw boete betaald... hij heet Jesjoe'a (Jezus)" te lezen. De gimmick beweert dus dat Jezus zijn leven wilde geven voor andermans zonden, maar dat hij na drie dagen door G'd uit de dood werd geroepen.

Naam 'Jesjoe'a' komt in de buurt van het Hebreeuwse woord 'verlossing'. JFJ sympathiseren met Joodse aspecten in het christendom en de onlangs overleden oprichter Martin - Mosje - Rosen zei eens: "Het feit is dat wij geen enkele vorm van Jodendom praktiseren. Wij praktiseren christendom." Voorts wordt het halachische aspect van vele mensen onder de JFJ die beweren Joods te zijn in twijfel getrokken en vaker lijkt het zo te zijn dat zij zich Joden noemen om de drempel tussen hen en Joden lager te maken.

Het misleidende aan hun manier van evangeliseren is, zo legt Rabbi Bentzion Kravitz uit, dat zij zeggen dat zij Jezus niet als G'd zien, een trent die je wereldwijd onder de christenen steeds vaker hoort, maar de werkelijkheid is anders.

Rabbi Bentzion Kravitz is zelf oprichter van 'Jews for Judaism International', de tegenhanger van 'Jews for Jesus'. "Het is de tweede natuur van kerkleden om hun Joodse vrienden te vertellen dat zij zowel Joods als christen kunnen zijn. In Israël zijn evangelisten van JFJ, samen met hun 20.000 Israëlische bekeerlingen, druk bezig Jezus als de Joodse messias te promoten en ontwijken op alle manier hun geloof dat hij G'd zou zijn.'

JFJ reageerden hierop als volgt: "De meeste steden in deze regio [Sharon, waar Hod HaSharon, Rosh HaAyin en andere steden bij ingegrepen zijn] zijn opgericht in 1948. Het is een grote eer voor ons om pioniers te zijn om onze mensen in deze regio tot het woord te brengen. De hoofdkwartieren waar de campagnes worden ontwikkeld, staat op een goede locatie en wij zullen zolang het duurt met ons werk doorgaan. Aangezien geen een grote krant in Israël, enig billboard-organisatie of enige media kanaal die wij hebben benaderd willen onze advertenties onder de aandacht brengen, noch dat zij met ons willen werken. Daarom hebben wij besloten om zelf een Internet campagne voor de komende 4 weken te houden, waar wij gratis boeken aanbieden... Bidt ervoor dat de advertenties niet door de Charedische organisatie Yad L'Achim worden verwijderd."

De directeur van Yad L'Achim, Rabbi Shalom Lifshitz, zei: "Het is nu de tijd om de wet met betrekking tot evangelisatie te gaan aanpassen, zodat deze wildgroei, deze criminele vorm van evangelisatieactiviteiten gestropt worden, zodat tragische resultaten uit zullen blijven." De wet verbiedt enkel iemand voor betaling van het geloof te laten veranderen en bij kinderen mag ook niet geëvangeliseerd worden.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.