12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
SP Rotterdam: boycot Israƫlische dadels
Publicatiedatum: vrijdag 23 juli 2010 Auteur: De Redactie | 891 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Boycot, Nederland tav Israel en Joden in NL »
ROTTERDAM -  De SP in Rotterdam roept samen met Nederlandse moslimorganisaties op om tijdens de ramadan geen dadels uit Israël te kopen. De boycot is volgens de socialisten bedoeld als verzet „tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël en de voortdurende uitbreiding van illegale nederzettingen".

De partij schrijft op haar website dat het in de komende periode bezoekers van Rotterdamse moskeeën gaat informeren over de herkomst van de dadels. Volgens de SP worden de vruchten gekweekt op grond die niet aan Israël toebehoort. „Ze komen uit de Jordaanvallei, een deel van de bezette Palestijnse gebieden. Palestijnen hebben geen toegang tot die grond die volgens het internationaal recht aan hen toebehoort", zo is donderdag op de website te lezen.

De lokale afdeling van de SP schrijft dat ze het conflict niet ziet als een strijd tussen religies, of tussen moslims en joden, maar als een strijd „tegen de koloniale expansie en voor het internationaal recht".

Een groot aantal moslimorganisaties, waaronder de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN), de Islamitische Stichting Nederland (ISN) en Milli Görüs, riep moslims in Nederland vorige week al op tijdens de ramadan geen Israëlische dadels te kopen.

 

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.