16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Bullozers van de Waqf vernietigen Joodse Geschiedenis
Publicatiedatum: vrijdag 30 juli 2010 Auteur: Redactie | 1.392 keer gelezen
Archeologie, Verislamitiseren van Joodse heiligdommen, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen, De Waqf »
Joodse bewoners vlak bij de Kotel hebben melding gemaakt dat de Waqf (Islamitische religieus beheers- organisatie) onder mom van werkzaamheden, Joodse archeologische artefacten vernietigen. Dit meldde Arutz Sheva eergisteren. Dit is in 2000 de aanzet geweest van de Tweede Intifada toen de Waqf toentertijd erg druk was met het vernielen van Joods archeologische bewijzen rond de Tempelberg waardoor voormalige Premier Ariël Sharon poolshoogte kwam nemen.

Arnon Segal [zie foto] is inwoner van de wijk "Bejt Chosjen" op de Olijfberg. Hij vertelde Arutz Sheva dat de laatste tijd in de omgeving van alles gaande is. "Wij wonen hier met zeven families al 4,5 jaar en wij hebben het voorrecht om over de Tempelberg heen te kunnen kijken. Dit vanuit een uniek invalshoek. Helaas hebben wij de laatste twee weken ook dingen gezien die ons enorm frustreren. De Waqf is met is erg druk bezig. Constant zien wij tractoren op en aan rijden. Dit gebeurt rond de Rotskoepel, precies op de plaats waar onze Bejt Hamiqdasj, het Binnenhof en het altaar heeft gestaan. De Waqf beweert dat zij daar aan de bestrating werken, maar de werkelijkheid verhullen zij met witte jute. Daarnaast zien wij ook staan. Ik denk dat wanneer er sprake geweest zou zijn van bestrating, dat die steigers overbodig geweest zou zijn."

Segal uit zijn angst met de woorden dat dit een voortzetting is - vanuit deze Islamitische beweging - om de Joodse geschiedenis rond de Tempelberg te vernietigen.

"Men hoeft niet diep gegraven om de oude artefacten te vinden. Nochtans willen zij het oude bewijs van de Joodse geschiedenis vernietigen. Dit is al eens eerder gebeurd. Vele archeologische resten werden op vuilnishopen gedumpt en niemand werd gearresteerd."

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.