10 Chesjwan 5782 | 16 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Nep-moslimgraven verwijderd
Publicatiedatum: zondag 08 augustus 2010 Auteur: Redactie | 1.349 keer gelezen
Redactie, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen, De Waqf »
Nadat Arutz Sheva afgelopen woensdag een exclusief verslag over moslims die de Mamilla begraafplaats betrooid hebben met nepgraven geplaatst heeft, hebben de autoriteiten de nepgraven woensdagavond verwijderd.

Tientallen nep-graven werden ten westen van de begraafplaats, dat een deel uitmaakt van de Gan Ha'atzmaut [Onafhankelijkheidspark], 'geplant' om, zoals een gemeentemedewerker aan Arutz Sheva uitlegde, de eis van de Islamitische Waqf om extra grond onder moslimbeheer te krijgen, te bekrachtigen.

Arabische Liga boos voor het verwijderen van de nep-graven
Adjunct Secretaris Generaal van de Arabische Liga voor de Palestijnse Zaken - Mohamed Sobeih - veroordeelde afgelopen zaterdag de verwijdering van de nep-moslimgraven door de Israëlische autoriteiten. Volgens een rapport van Cairo, dat door de Chinese persbureau Xinhua is ingediend, bevat dit begraafplaats "graven van de metgezellen van de profeet Mohammed" en "is het de grootste en oudste begraafplaats binnen de Palestijnse Gebieden."

Het rapport negeert compleet het feit dat de grafstenen gloednieuwe constructies zijn die ook nog eens vervalst waren. Dit om een stuk grond van Gan Ha'atzmaut - het Onafhankelijkheid Park - in te kunnen pikken. Sobeih vertelde de verslaggevers: "De Arabische Liga volgt de Israëlische misdaden nauwlettend sinds Israël van plan is geweest om de Museum van Tolerantie op de plaats van de begraafplaats te stichten. Israël is bezig moslimgraven te vernietigen, terwijl de Arabieren wereldwijd de Joodse graven herstellen."

Over welke wereldwijde Joodse graven de heer Sobeih precies spreekt is niemand duidelijk. Als er een groep mensen zijn geweest die juist de Joodse graven vernielden, dan waren het juist de Arabieren. Deze beschuldiging is inclusief hun vernielzucht en ontwijding van de graven van de Aartsvaders, Joseef, Jehosjoe'a en Calev. We spreken dan niet over de vele synagoges die ook hun doelwit zijn geweest.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.