12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Verenigde Naties onderwijzen in Jeruzalem Palestijnse kinderen in Jihad tegen de Joden en Israël
Publicatiedatum: dinsdag 10 augustus 2010 Auteur: Maayana Miskin; Inleiding Israel Today| Vertaald door Brabosh | 1.057 keer gelezen
Verenigde Naties, UNRWA, islamitische fascisme »
Palestijnse moeder leert haar kind een zelfmoordbommengordel aantrekken. Wij zijn al tevreden als ze zelf hun sokken kunnen aandoen: 'Jong geleerd is oud gedaan' niewaar?

Het is geen geheim dat het Palestijnse onderwijsstelsel Israël en de Joden blijft demoniseren. Het is ook geen geheim dat de VN, en met name de hulpverleningsorganisatie van de VN die specifiek is opgericht voor de zorg voor "Palestijnse vluchtelingen", geen liefde heeft voor de Joodse staat. Maar dat de UNRWA, die internationaal wordt gefinancierd, Arabische kinderen wonend in Jeruzalem onderwijst met verderfelijke schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit is een karikatuur die westerse machthebbers gewoonlijk negeren in hun mars naar een valse vrede.

De Israëlische onderzoeksjournalist David Bedein ontdekte het gebruik van de ophitsende Palestijnse schoolboeken, terwijl hij twee scholen van de UNRWA in de oostelijk Jeruzalem controleerde. Hij ontdekte dat, net als de kinderen in Ramallah en andere door de PA bestuurde steden, aan de Arabische kinderen in Jeruzalem wordt geleerd dat iemand die met een zelfmoordaanslag een massamoord pleegt op Joden "martelaar" is, en dat al het land tussen de Jordaan en de Middellandse Zee zijn ‘gestolen Palestijns grondgebied' is, dat moet worden bevrijd met bloed. "Deze boeken gaan over oorlog tegen Israël, martelaren, het recht op terugkeer. Het is het eerste onderwijssysteem sinds het Derde Rijk, dat zijn leerlingen voorbereidt om Joden te demoniseren en om oorlog te voeren tegen Joden", zei Bedein in een interview met radio Arutz 7.

UNRWA wordt grotendeels gefinancierd door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dat het deze fondsen gebruikt voor de aankoop van en het onderwijs uit studieboeken die het gebruik van terroristisch geweld aanmoedigen, is een schending van de Amerikaanse, en waarschijnlijk ook Europese wetten. Het is ook in strijd met de krachteloze eisen van de Amerikaanse en Europese leiders dat de Palestijnen hun onderwijssysteem hervormen, om de vreedzame coëxistentie tussen Arabieren en Joden te bevorderen. Over de schoolboeken zei Hillary Clinton in 2007, als Amerikaans senator: "Ik denk dat het onderwijs één van de sleutels is tot een duurzame vrede in het Midden-Oosten... Sinds we eerst over deze kwestie spraken, een aantal jaren geleden, heeft de Palestijnse Autoriteit nog niet voldoende afstand genomen van dit ophitsen. Verontrustender is dat het probleem nog erger lijkt te zijn geworden. Deze leerboeken geven Palestijnse kinderen geen opleiding, geven ze hen een indoctrinatie". [Bron: Israel Today: VN onderwijst Arabische kinderen Joden te haten - in Jeruzalem!]

tekstboek

Protest van Palestijnse kinderen voor de gebouwen van de VN in Gaza City. Op de borden staat: "Ontneem ons niet het recht op onderwijs". De oorlog om de leerstof in de Palestijnse schoolboeken op kosten en in de scholen van de Verenigde Naties, is al lang aan de gang, als wapen in de strijd om de vernietiging van Israël.

Verenigde Naties onderwijzen in Jeruzalem Palestijnse kinderen in Jihad tegen de Joden en Israël
De Palestijnse Autoriteit blijft jonge schoolkinderen aanzetten tot gewapende strijd tegen Israël via haar studieboeken - studieboeken die door de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA, de VN-vluchtelingenorganisatie van en voor de Palestijnen) worden gebruikt om de Palestijnse kinderen aan te leren tot haat jegens Israël en dat in haar hoofdstad Jeruzalem, zegt onderzoeksjournalist David Bedein, die dit vertelde in een interview de nieuwsdienst van Arutz Sheva. De boeken in kwestie bevatten passages waarin terroristen, die werden gedood tijdens aanval op Israël, worden geprezen als "martelaren". Ook leren kinderen dat de Arabieren die afstammen van degenen die Israël gevlucht zijn tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, recht hebben op ‘terugkeer' naar Israël.

Uit de resultaten van het onderzoeksteam van Bedein werd geconstateerd dat de schoolboeken die in Arabische scholen in Jeruzalem worden gebruikt, op zijn minst even problematisch zijn als diegenen die elders in de scholen van de PA worden gebruikt. Dat werd ook beaamd door de PA-minister van Onderwijs Lamis al-Alami tijdens een openhartig interview met een lid van het onderzoeksteam. De minister vertelde haar dat de studieboeken die door de PA worden verspreid in de scholen van de UNRWA, precies dezelfde zijn als de schoolboeken die ook Jeruzalem in Ramallah, Gaza en Sichem worden gebruikt.

"Deze boeken bespreken de oorlog tegen Israël, over de martelaren en het ‘recht op terugkeer'. Het is het eerste onderwijs-systeem sinds het Derde Rijk, dat haar leerlingen leert om Joden te demoniseren en aanzet om oorlog te voeren tegen de Joden," zei Bedein.

Hij nodigde de luisteraars uit om voor zichzelf zijn verhaal te verifiëren, zeggende: "Ga naar de boekhandels in de Salah al-Dinstraat [een belangrijke weg in het oostelijk deel van Jeruzalem] en vergelijk de boeken die u er zal zien met diegene die verkocht worden in Ramallah en Gaza. Het zijn dezelfde boeken die zich bezighouden met racistische opruiing tegenover het Joodse volk." Arabische scholen in Jeruzalem ontvangen financiële steun van de gemeente Jeruzalem. UNRWA-scholen in Jeruzalem en elders ontvangen een groot deel van hun financiering uit 38 landen, voornamelijk uit de Verenigde Staten en de Europese Unie. Twee UNRWA faciliteiten bevinden zich in Jeruzalem - in de wijken Shuafat en Kalandiyah.

david_bedeinDavid Bedein, toont de omslag van een boek van Mahmoed Abbas (Abu Mazen)
Bedein kaartte de kwestie tot het aanzetten van haat jegens Joden in de scholen van Jeruzalem voor her eerst aan ruim tien jaar geleden. Onder degenen die hij toen aansprak was voormalig premier Ehud Olmert, toenmalig burgemeester van Jeruzalem, die op een persconferentie zich weinig zorgen maakte en lauw reageerde op de vraag van Bedein met: "Ze kunnen ze aanleren wat ze willen, en wij leren ze wat wij willen", zei Olmert over het aanzetten tot haat door de PA via schoolboeken die worden gebruikt in de Arabische scholen die betaald worden met het geld van de gemeente Jeruzalem en het Israëlisch ministerie van Onderwijs. Bedein sprak de hoop uit dat de huidige Israëlische leiders nu anders zullen reageren. Drie ambtenaren hebben de bevoegdheid om de situatie te veranderen, zei hij - de burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat, minister van Onderwijs Gidon Saar en het hoofd van het Onderwijs Comité Zevulun Orlev.

Een nieuwe film met de titel "For the Sake of Nakba", (‘Voor het heil van de Nakba') legt de band bloot tussen de UNRWA en PA m.b.t. het aanzetten tot Jodenhaat. Bedein, die aan het hoofd staat van het onderzoeksbureau Center For Near East Policy Research, heeft de nieuwe film geproduceerd in antwoord en als een uitdaging aan de rapporten die het aanzetten tot haat in de UNRWA-scholen bewijzen.

De video werd onlangs vertoond op Capitol Hill. Die is gebaseerd op getuigenissen uit de eerste hand PA leiders en leraren en studenten in de scholen van de Verenigde Naties. De film zal ook worden getoond in het Orthodox Union's Israel Center in Jeruzalem op dinsdag 10/08 om 11.30 uur, gevolgd door "For the Sake of Allah", de film van Bedein over wat Hamas gevangenen hebben gezegd dat ze zouden doen als ze ooit zouden worden vrijgelaten.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.