12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hesder Torastudenten aan de frontlinie van het IDF en IDF vecht tegen illegale jacht op dieren
Publicatiedatum: vrijdag 26 november 2010 Auteur: Sacha | 778 keer gelezen

Lees ook:
Nieuw programma binnen het IDF: nog meer Torastudie
Toename religieuze militairen
Archief informatie over het IDF

Door Sacha

Jesjivestudenten van Hesder werden onlangs geregistreerd voor een nieuwe programma dat hen, als zij dat willen, in plaats voor 16 maanden nu voor twee jaar op de frontlinie geplaatst kunnen worden. Dat meldde Arutz7. Ook meldde Arutz7 dat - zoals bekend - meest humane leger ter wereld niet alleen humaan is voor mensen, maar ook voor dieren.

Het ontwerp van het programma biedt nog meer: een nieuwe indienstneming op kantoor en het internet. Daarnaast toont het ontwerp - dat drie keer per jaar vanuit het IDF aangeboden wordt - volgens de Directeur van Personeelszaken van het IDF Generaal-Majoor Avi Zamir een toename van motivatie van jesjivestudenten om in gevechtseenheden deel te nemen. Dit is achtereenvolgend al weer het derde jaar. "De kwaliteit van de militairen bepaalt ons vermogen - als het leger van het volk - om de missies en uitdagingen uit te voeren. Deze toename alleen al mag beschouwd worden als een teken van eer voor de Israëlische jeugd."

Ieder soldaat heeft een keuze uit drie eenheden die hij wilt dienen. Bijna 75% van de militairen dienen de eenheden die zij als eerste keuze hebben opgegeven.

Naast het feit dat jesjivestudenten van het Hesder langer dienen omdat zij sowieso drie jaar in de jesjive lernen, kunnen deze militairen ook beroep doen op het internet, kunnen ze kiezen tot welke eenheden zij willen toetreden en kunnen zij online chatten met de wervingsofficier.

Betreft de illegale jacht. Volgens de laatste uitgave van de IDF tijdschrift 'Bamahane', ontvingen de strijdmachten van het Shimshon bataljon van de Brigade Kfir afgelopen weekend een melding van een schietpartij ten oosten van Sichem. Zij dachten dat zij in de eerste instantie te maken hadden met terrorisme tegen de mensheid, maar ontdekten tot hun volle verbazing dat zij te maken hadden met een drietal illegale Arabische jagers.

Samen met het Israëlische Natuur en Parken Autoriteit handelden de militairen snel waardoor zij de drie verdachten direct arresteren. Kapitein David Fadida vertelde in Bamahane: "Wij vonden een dode ree op de achterkant van een auto, drie illegale jagers en hun illegale wapens. Dit is het tweede incident betreft illegale jacht. Daarom zullen wij onze samenwerking met de Israëlische Natuur en Parken Autoriteit voortzetten om de dieren in dit gebied te beschermen.”

De drie verdachten gaven toe dat zij herten naar aanleiding van de Islamitische religieuze feest Eid al-Adha afschoten, omdat dit feest dierenoffers vereist. De drie zullen niet alleen berecht worden op grond van illegale jacht, maar ook voor illegaal wapenbezit.

Na het bovenstaande incident heeft het IDF aangekondigd dat er een hoog alarm in de Samaria-omgeving ten aanzien van de illegale jacht is geslagen. De inspecteur van de Israëlische Natuur en Parken Autoriteit in Samaria, Moti Shefi, vertelde Bamahane: "Israëlische troepen en de Israëlische civiele overheid hebben hun krachten verdubbeld om illegale jacht te bestrijden, maar ook wandaden die nadelige gevolgen hebben voor de natuur in het algemeen. Er bestaat geen rechtvaardiging voor deze jacht. Ik ben daarom erg blij dat het IDF ons heeft geholpen met het vangen van deze jagers."

Volgens de website van de Natuur en Parken Autoriteit worden alle dieren in Israël middels een wet tegen de jacht beschermd. Jacht is in Israël verboden mits de dieren te veel schade aanrichten. Wanneer het toegestaan wordt, moet dit officieel vervaardigd worden, ook nog eens volgens een periodieke reglement en met behulp van specifiek toegestane wapens. Deze wet wordt periodiek geactualiseerd in overeenstemming met veranderende omstandigheden.

Israël is tevens het eerste land ter wereld waar sinds kort het houden van dieren voor bont en zelfs het dragen van bont verboden is. Dit ter uitzondering voor de Chassidische stromingen die sjreimels dragen.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.