1 Ijar 5781 | 13 april 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israel: een strijd tussen de Sjiieten en Soennieten
Publicatiedatum: dinsdag 08 augustus 2006 Auteur: Redactie | 1.285 keer gelezen
Chamas, Libanon en Chizballah, Yesha - Westbank, Defensie en Veiligheid, Redactie, De Libanonoorlogen »

Het leek ons goed allereerst de actuele feiten op een rijtje te zetten. Daaruit blijkt dat Israël zich maandenlang buitengewoon terughoudend heeft opgesteld, hoewel het vrijwel dagelijks door Hamas en Hezbollah geprovoceerd werd. Maar genoeg is genoeg. En de vele burgerslachtoffers in Gaza en Libanon vallen niet in de laatste plaats doordat Hamas en Hezbollah bewust burgers als menselijk schild gebruikt. Israël laat telkens weten waar en wanneer het stellingen van deze islamitische terreurorganisaties die in dorpen en stadswijken verscholen zijn, gaat aanvallen. Hezbollah dreigt vervolgens burgers die op de vlucht willen slaan en een goed heenkomen willen zoeken met het in beslag nemen van hun huis, zodat velen dan toch maar blijven. Zodat vervolgens bewust onvermijdelijk vele burgerslachtoffers vallen, die dan door Hamas en Hezbollah als propagandamiddel kunnen gebruikt worden tegen Israël. Maar er is meer aan de hand. De terugkeer van het Joodse volk naar Israël heeft steeds meer de islamitische wereld doen ontwaken. Meer dan 1000 jaar waren dit kleine land (Israël is zelfs kleiner dan Nederland!) en de stad Jeruzalem onder Allah. De profeet Mohammed heeft beloofd dat ooit eenmaal de gehele wereld onder Allah zal zijn. Het is in de ogen van de Islam dan ook uitgesloten dat dit kleine land Israël en de derde heilige stad van de Islam Jeruzalem – na Mekka en Medina – terugkeren onder godsdiensten die door de Islam als een gepasseerd station worden beschouwd, zoals Jodendom en christendom. Iemand heeft eens gezegd dat de Islam de ultieme vervangingstheologie predikt: zij vervangt Joden als uitverkoren volk van G'd. Ook het Christendom wordt als hun vijand beschouwd.

Daarnaast is er ook een strijd binnen de islam gaande. Een strijd tussen Sjiieten en Soennieten. Er loopt een lijn van de Sjiietische islamitische terreurorganisatie Hezbollah naar Iran. De Sjiietische president van Iran Achmedinejad die streeft naar het leiderschap in de gehele Arabische wereld, laat geen gelegenheid voorbijgaan om aan de wereld te verkondigen dat de noodzakelijke vernietiging van Israël op handen is. Pas dan zal naar zijn Sjiietische overtuiging de Islamitische 12e imam weer verschijnen en als Islamitische wereldleider vrede en welvaart onder Allah over de gehele wereld brengen. Net als Hitler is deze president ervan overtuigd dat alleen als de ‘Judenfrage’ definitief wordt opgelost (’Endlösung’) door dit Joodse volk van ongelovigen van de kaart te vegen de wereld vrede en welvaart tegemoet kan zien. Het is duidelijk: er loopt een lijn van Iran via Syrië naar Hezbollah. De in meerderheid Soennitische Arabische wereld reageert dan ook nog steeds opvallend terughoudend. Saoedi-Arabië heeft zelfs een anti-Hezbollah verklaring uitgegeven. Vele Arabische staten die in meerderheid Soennitisch zijn, hopen diep in hun hart dat Israël erin zal slagen om de aspiraties van Iran om leider van de Arabische wereld te worden gevoelig de kop in zal kunnen drukken, door Iran’s paradepaardje Hezbollah een gevoelige nederlaag toe te brengen.

Navrant detail: in Irak gaan honderdduizenden mensen met toestemming van de regering van Irak in demonstraties de straat op vóór Hezbollah en tégen het democratische Israël! Hetzelfde Irak waar voornamelijk Amerika en het Verenigd Koninkrijk met inzet van tienduizenden soldaten en grote financiële inspanningen proberen een democratie naar Westers model ingang te doen vinden, terwijl Soennieten en Sjiieten daar elkaar dagelijks in gruwelijke aanslagen naar het leven staan.

Daarmee is dit conflict in het Midden Oosten een diep geestelijk conflict.  Als geboorteweeën die steeds frequenter en steeds pijnlijker worden, zullen steeds meer golven van geweld en oorlogen het Midden Oosten en tenslotte de gehele wereld treffen. Leven in de eindtijd. Maar het loopt tenslotte uit op de komst van het Koninkrijk. En de komst van de Masjiach. Dan zal het vrede zijn, en zal de vrede vanuit Jeruzalem de hele wereld bedekken en de volkeren zullen de oorlog niet meer leren.

We roepen dan ook op tot gebed voor alle in dit conflict betrokkenen. Burgers, militairen, de Israëlische overheid, de regeringen van Libanon en de Arabische wereld, en die van de volkeren wereldwijd. Want zodra Israël in het geding is, is de gehele wereld daarbij betrokken. Tegelijkertijd spannen wij ons in voor de kinderen van Noord-Israel en Yesha die zozeer getroffen zijn door dit geweld. Juist nu heeft Israël zijn vrienden nodig.

Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.