20 Sjewat 5782 | 22 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het einde van Egypte is gekomen. Ruim baan voor de Broederschap en de Sharia
Publicatiedatum: donderdag 10 februari 2011 Auteur: Redactie | 1.150 keer gelezen
Arabische Lente, Redactie, Moslimbroederschap, Sharia, Egypte »
Terwijl de Moslim Broederschap haar voornemen heeft aangekondigd om de onderhandelingen voor een coalitie te staken indien Hosni Moebarak niet direct opstapt, verschijnt er in de media grote koppen dat Moebarak besloten heeft vanavond af te treden.

Hossan Badrawi, secretaris-generaal van Mubaraks Nationaal Democratische Partij vertelde aan de CNN dat Moebarak op dit moment bezig is met een bespreking tussen hemzelf en Omar Shuleiman voor een machtsoverdracht. Of de VS hier achter zit, is een mogelijkheid. Uncensored Israel News heeft kunnen melden dat de Broederschap van de VS verlangde dat zij Moebarak tot het opstappen zou dwingen, omdat het anders snel duidelijk zou worden dat Obama heeft gefaald in het democratiseren van Egypte.

Een staatsgreep in Egypte is nu op handen. Er liggen zes Amerikaanse oorlogsschepen in de Suezkanaal met helikopters en 2200 mariniers klaar om speciale troepen te ondersteunen tegen terrorisme in de regio. De VS Strike Force heeft inmiddels positie op een strategische punt genomen tussen de westelijke oever van het Suezkanaal en de oostelijke oever van de Sinaj.

Betreft het terrorisme; al-Qaeda is op schema wanneer het om verovering van de Islam op de wereld gaat. In 2005 hebben zij hun 'masterplan voor wereldheerschappij' door een topleider van al-Qaeda - Abu Musab al-Zarqawi - aan de Jordanse journalist Fouad Hussein voor het eerst openbaar gemaakt. Hij onthulde aan de journalist een zeven-stappen plan voor een oorlog op lang termijn. Uiteindelijk zou deze moeten leiden tot een wereldheerschappij van het Islamitisch Kalifaat.

De 9/11 aanval in de VS was al de 3e fase, wist Abu Musab al-Zarqawi te melden en de voorbereidingen voor een wereldwijde oorlog tegen het Westen werd gepland tussen 2007-2010. "Dit is met name gericht op de seculiere Turkije en aartsvijand Israël."

Fase 4 is gepland tussen 2010-2013. Het doel is om de Arabische regimes ten val te brengen, "inclusief Saoedi Arabië en Jordanië. De olieleveranciers zullen aangevallen worden en de economie in de VS zal middels cyber terrorisme aangevallen worden."

Er zijn vaker zulke bedreigingen uitgevoerd, maar zonder enig gevolg. Anderzijds zijn regeringen zoals Tunesië en Egypte in groot gevaar en waarnemers hebben gesuggereerd dat Saoedi-Arabië en Jordanië ook in gevaar zijn.

Fase 5: 2013-2016. Dit wordt volgens Abu Musab al-Zarqawi de fase waarin de wereldwijde Islamitische Kalifaat wordt ontwikkeld. Direct daarna zal de 'Islamitische oorlog' uitbreken "en dit zal een gevecht worden tussen de gelovigen en ongelovigen," zoals de leider van al-Queada Osama bin Laden vaker gepredikt heeft. In 2020 verwacht al-Queada de hele wereld te hebben veroverd.

Ironisch genoeg bagatelliseren de meeste Westerse landen de wereldwijde Islamitische dreigingen. Het zal allemaal loslopen en integratie tussen diverse culturen en geloven zouden eerder een verrijking dan een bedreiging zijn. Op deze naïviteit surft de extremistische vorm van de Islam op.

Het is inmiddels bekend waar de Moslim Broederschap voor staat en wat dit voor gevolgen voor Egypte en de rest van het Midden-Oosten heeft wanneer deze groep extremisten in een coalitie in Egypte terecht komt.

Dit heeft uiteindelijk tot een vreemde samenwerking tussen Israël en Saoedi Arabie geleid. Arutz7 meldde gisteren dat de Minister van Defensie Ehud Barak Obama persoonlijk heeft gewaarschuwd dat hij wel erg voorzichtig moet zijn met zijn haastige bemoeienis betreffende de Egyptische hervormingen. Dit kan juist leiden tot een golf van veroveringen van de Islam binnen het MO die door terroristen geleid zullen worden, zoals het binnen de grenzen van Israël al gaande is, maar ook in landen zoals Syrië, Libanon en Iran.

Barak is in de VS om zijn zorg over de Amerikaanse druk om Moebarak te dwingen op te stappen. Het is vanmiddag duidelijk geworden dat dit wellicht niet gelukt is, nu Moebarak heeft aangekondigd vanavond van het politieke toneel te verdwijnen.

Ook Saoedi Arabië, de UAE (de Arabische Emiraten) en Jordanië hebben grote bedenken over het vertrek van Moebarak. De koningen van Saoedi en Jordanie hebben deze week Obama telefonisch medegedeeld dat zij achter een stabiliteit binnen het MO staan. "Het op een dwingende wijze Moebarak overtuigen dat hij moet opstappen, is een groot risico voor de instabiliteit in de regio," zei een Arabische beambte tegen de New York Times.
WikiLeaks wist in een kabel openbaar te maken dat Israël drie jaar geleden al voorzag dat Suleiman de toekomstige leider van Egypte zou worden.

In het MO is Israël - exclusief Gaza – de enige [veilige] democratie. Als de Broederschap in hun plan slaagt, dat parallel loopt met die van al-Qaeda, dan zal Israël omgeven worden door enkel en alleen terroristen. Dit gegeven brengt niet alleen Israël, maar de hele wereld in gevaar.

Rusland heeft ook gereageerd op de rellen in Egypte. Zondag meldde de Russische Ambassadeur Vitaly Churkin dat Rusland een voorkeur heeft om een delegatie van de VN Veiligheids Council naar het MO te sturen.

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.