4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Afrikaanse indringers bereiken Eilat
Publicatiedatum: donderdag 19 mei 2011 Auteur: Sacha | 834 keer gelezen

 

Bergen van Eilat

Door Sacha

Na de Nakba Dag-gebeurtenissen van afgelopen zondag, zijn de bewoners van Eilat enorm geschrokken en OOK verbijsterd toen zij gistermorgen in de vroege uurtjes Afrikaanse indringers rond hun woningen ontdekten. Dit meldde Arutz7. De lokale politiebureaus werd overspoeld met telefoontjes van paniekerige bewoners die bang waren dat de indringers terroristen zouden zijn.

Tenministe 100 indringers zijn via de Egyptische grens stiekem in Israël binnen geslopen. Vier dagen hebben deze mensen onder de gloeiend hete zon van de Negev door de woestijn gezworven. Degene die Eilat niet hebben bereikt, werden in de buurt van de pijpleiding installatie in Eilat-Ashkelon gevonden. Vele waren in een toestand van uitputting en vroegen de bewoners om water. Sommigen waren op zoek naar medische zorg. De indringers werden door de IDF later in de ochtend opgepikt.

De Burgemeester van Eilat, Jitschak Halevi, stuurde een indringende brief aan de Minister van Defensie Ehud Barak met de vermelding dat er 96 indringers door zijn stad hadden gezworven en willekeurig op deuren hadden aanklopten met de vraag naar voedsel en water.

"Gezien de ernstige incident dat vanmorgen plaatsvond, wend ik me tot u met de vraag of er geen enkele passende manier bestaat om de bewoners van Eilat te beschermen. Vandaag zijn het illegalen vreemdelingen, morgen zijn het terroristen die gezonden worden door Islamitische bewegingen."

Sinds januari dit jaar zijn er meer dan 2600 infiltranten Israël binnengeslopen en in de maand alleen al 500.

Dit incident heeft dus plaats gevonden nu Barak zelf onder scherpe kritiek staat betreffende het ernstige incident op de Golan door Syrische Arabieren op Nekba Dag afgelopen zondag.

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.