4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De moord op Livnat was vanuit een terroristisch oogpunt
Publicatiedatum: dinsdag 31 mei 2011 Auteur: Sacha | 786 keer gelezen

PA-Amerikaanse opgeleide krijgsmacht

Door Sacha

PA-politie is in april op spraak geraakt nadat zij Ben Yosef Livnat tijdens Pesach met 44 kogels bloeddorstig hadden vermoord en vijf anderen levensgevaarlijk verwond. Livnat had met een groep onbewapende Joden de intentie Qaver Joseef in Sjechem, het graf van Joseef in Sichem, te bezoeken wat hij met de dood moest bekopen.

Dat het hier sprake is om een opzettelijke aanslag vanuit de krijgsmacht van de PA heeft volgens Arutz7 de Luitenant generaal van het IDF Benny Gantz bevestigd. "De aanval van deze soldaten was met de intentie om Joden die Qaver Joseef wilden bezoeken te vermoorden," waren de woorden van militaire functionarissen van het IDF, een beoordeling wat Gantz officieel heeft overgenomen.

Onlangs had Israël al erkend dat de moord op Livnat vanuit een terroristisch oogpunt is gepleegd en dat de PA krijgsmacht a de facto naar Joden een vijandig gezinde organisatie is. Sterker, het onderzoek van het IDF wees uit dat de agent die Livnat vermoord had, zelf een ondubbelzinnig terroristische verleden heeft.

"Het onderzoek eist dat de volgende conclusie getrokken moet worden: iedere samenwerking met de Palestijnse krijgsmacht is een vorm van steun aan een terroristische groepering," reageert Knesset-lid Michael Ben-Ari van de Nationale Unie op de bevindingen van het IDF, "Het IDF moet vechten tegen terroristen in uniform en moet daarom goed van doordrongen zijn dat het niet mogelijk is om met hen samen te werken."

Gantz heeft de opdracht gegeven dat Israëli's uitsluitend onder bescherming van het IDF Qaver Joseef mogen bezoeken. Israeli's die op eigen houtje bij de Qaver proberen te komen zullen door het IDF worden geweerd. Dit is na aanleiding van het feit dat het IDF-rapport geconcludeerd heeft dat de moordaanslag een 'waarschuwing' is naar het adres van de Joden en dat dit een veeg teken is betreffende de verdere samenwerking met de 'veiligheidstroepen' van de PA.

Ondertussen zijn afgelopen zondagavond 1500 seculiere en religieuze, maar ook militaire Joden onder IDF-begeleiding naar Qaver Joseef geweest. Dit in teken van Jesod bejesod, de 41e dag van het Omertellen. Jesod bejosod dag wordt als een speciale dag beschouwd dat gelieerd is aan Joseef.

Qaver Joseef in Sjechem is een van de door Joden aangekochte stukken grond die door de Bijbel is vastgelegd. De Talmoed stelde met vooruitziende blik vast dat juist deze regio's als 'bezet' gebied bestempeld zal worden en dus het meest omstreden gebieden van heel Erets Jisrael.


Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.