25 Kislew 5782 | 28 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het mes onder de tefillien
Publicatiedatum: donderdag 25 augustus 2011 Auteur: Redactie | 1.086 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Tefillien, Charediem, (zelfmoord) aanslagen, Rabbi's Abuhatzeira »
Nieuwe details zijn aan het licht gekomen rond de moord op Rabbi Elazar Abuhatzeira ZT"L. De moordenaar droeg zijn wapen bij het Het Geheime Wapen van het IDF: de tefillien. Dit meldde Arutz7.

Dahan is op de dag van de moord van te voren nagegaan of Baba Elazar ZT"L die dag inderdaad mensen zou gaan ontvangen. Daar aangekomen, stal hij ergens tussen het binnengaan van het huis van de Rabbi en zijn studeerkamer de 24,5 cm. lange commandomes van de zoon van de Baba Elazar ZT"L die in een ander vertrek lag. Deze verborg hij in zijn tefillin-zak om vervolgens in de kamer van Baba Elazar het moordwapen in zijn boekzak onder zijn jas te verbergen, zodat hij deze op een eenvoudige wijze kon gebruiken. Vervolgens gaf hij de Baba Elazar een voorafgeschreven brief om de Baba Elazar ZT"L af te leiden. De gewoonte om bij een hele moeilijke actie de woorden "In de Naam van Hasjem zullen wij handelen en slagen", mompelde hij deze zegespreuk toen hij overging in deze vreselijk daad. Na het lezen van het briefje die Dahan aan hem gaf, werd Baba Elazar ZT"L met fatale steken in zijn borst vermoord.

De verdachte heeft de moord bekend.

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.