18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Charedisch meisje door seculieren aangevallen
Publicatiedatum: woensdag 04 januari 2012 Auteur: Redactie | 977 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Charediem, Seksesegregatie »
Na een rapportage van Channel 7 vorige week maandag waarin Naama Margolese vertelt dat zij en andere meisjes door enkele tientallen charedische mannen bespuugd en uitgescholden wort op weg naar school, is er – naast er altijd een cynische vooroordeel bestond – een heuse hetze ontketend tegen charediem in het algemeen. Dit in navolging van de protesten van seculiere Israëliërs die de kloof tussen charedisch en seculier sterk wilden benadrukken.

Zo meldde Channel 10 dat de charedische 10 jarige Bluma Shpitzer door een jonge seculiere man maandag werd aangevallen toen zij in de bus was op weg naar school.

"Hij bespuugde me en zei dat ik vervloekt was omdat ik charedisch ben. Hij zei dat hij precies wist waar ik uit de bus stap. Ook zei hij dat hij met al zijn vrienden terug zal komen omdat ik charedisch ben," vertelde het geschrokken meisjes aan Channel 10. Ze vertelde dat zij na de bedreigingen direct uit de bus is gestapt en zichzelf verstopt heeft.

Omdat ze bang is voor een herhaling van dit onaangename incident, is zij gisteren niet naar school gegaan. Mosje Shpitzer, de vader van het meisje, vertelde dat zijn dochter 's nachts niet kon slapen en dat hij in haar kamer moest blijven omdat zij bang was alleen te zijn.

De politie meldde dat zij opzoek zijn naar de aanvaller, die middels geïdentificeerd is. Ondertussen is een andere charedische jongen door seculiere tieners in de buurt van een bushalte lastig gevallen.

Ondanks rabbijnen en charediem gedrag van de groep charedische mannen in Beet Shemesh en masse sterk hebben afgekeurd, hebben helaas tientallen charediem tijdens de demonstratie van de charedische gemeenschap afgelopen zaterdagavond de zaak voor de charediem wereldwijd ook niet goed gedaan door zichzelf op te tuigen in kamppakken en nazi-sterren. Wederom moesten de charedische gemeenschappen wereldwijd - samen met rabbijnen - hun afschuw kenbaar maken, zichzelf verantwoorden en benadrukken dat zulke agressieve acties niet staat voor de charedische samenleving in het algemeen.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.