5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Gemeenschap verzet zich tegen missionarissen
Publicatiedatum: woensdag 04 januari 2012 Auteur: Redactie | 962 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Missionaire acties »

Als onderdeel van een christelijke campagne om Joden tot hun messias te doen bekeren, hebben honderdduizenden Joodse huishoudingen onlangs blauwe pamfletten ontvangen dat missionair materiaal bevat.

Echter de gemeente van het religieuze dorp Kfar HaRo'eh ten noorden van Israel, heeft dit niet gepikt en zijn in actie gekomen door te stellen dat uitdelen van pamfletten onder de bewoners verboden is.

Eitan Kupferberg, de Secretaris van Kfar HaRo'eh, vertelde aan Arutz7 dat de lokale distributeur vorige week contact met hem had opgenomen, omdat zij een lading pamfletten had ontvangen om deze onder de huishoudens te verdelen [red. wellicht als onderdeel van 'huis-aan-huis'krantjes]. "Ze kwam bij me langs en liet mij zien dat zij samen met deze lading een document had ontvangen waarin stond dat zij volgens Wet 90a verplicht is 'dit product' te verspreiden en dat zij verantwoordelijk is voor de distributie daarvan."
'Dit product' waren kleine blauwe pamfletten met missionaire inhoud.

De rabbijn van de gemeenschap, Rav Eliezer Weiss, werd ondertussen geraadpleegd en sprak Kupferberg met een juridisch adviseur van de Israëlische postbedrijf, gevestigd in Hadera, die namelijk bevestigd had dat de wet dwingt de pamfletten te verspreiden op straffe van een boete of zelfs een gevangenisstraf.

In een reactie, ondertekend door de bewoners van het dorp, kondigde Kupferberg aan dat de gemeenschap weigerden de pamfletten te willen ontvangen. Hij stuurde vervolgens de zending terug met het document, maar ook een brief waarin staat missionair materiaal onwettig is en disrespectvol is ten opzichte van het karakter van de gemeenschap van Kfar HaRo'eh welke religieus Zionistisch is.

De distributeurs van de pamfletten hebben vervolgens een dreigbrief terug geschreven met een waarschuwing over mogelijke juridische stappen. Kupferberg heeft besloten hen tijd tot inkeer te gunnen, want "in onze gemeenschap hebben wij besloten een front te vormen. De pamfletten worden gewoon niet uitgedeeld. Punt."

Israël wordt regelmatig door christelijke missionaire organisaties lastiggevallen. Zo heeft 'Jews' for Jesus meerdere malen acties opgezet om het Joodse publiek van Israël te bereiken. Zo staan zij regelmatig op hoeken van straten te evangeliseren en weten middels originele manier aandacht te trekken. Zo hebben zij wel eens fake-boetes onder ruiten van auto's achtergelaten met een missionaire boodschap. Een andere keer hebben ze een agressieve campagne in 'Or Jehoeda opgezet waar evangelisten de plaatselijke bevolking letterlijk bedolven met exemplaren van de Nieuwe Testament door bij hen aan te bellen en een exemplaar naar binnen te gooien of een in de tuin te gooien. Men gaat soms zelfs zo ver door middels een ĝioerproces [toetreden tot het Jodendom] Joods te worden om zo onder de charedische en orthodoxe gemeenschappen te infiltreren.

De gemeenschap van Kfar HaRo'eh heeft het laatste woord nog niet gesproken. In Israël is volgens de wet verboden iemand onder 18 jaar te bekeren tot een andere religie of te proberen aan te zetten tot een religie. Dit betekent dat deze distributeurs een flinke strafrechtelijke sancties per huishouden kunnen ontvangen, want in welke huishouden in religieuze gemeenschappen in Israël wonen mensen onder de 18 jaar waar de kans gelopen wordt die zo'n pamflet in handen kunnen krijgen?

Mogen alle Joodse zielen één gemeenschap vormen die sterk staat in de mistwes en de Tora!

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.