5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Groep postbodes weigeren Nieuwe Testamenten te bezorgen
Publicatiedatum: dinsdag 06 maart 2012 Auteur: Redactie | 891 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Missionaire acties »

In navolging van de gemeenschap van Kfar HaRo'eh ten noorden van Israel, hebben de postbodes uit Ramat Gan, in de buurt van Tel Aviv, ook besloten bepaalde mailingen niet te bezorgen.

Vrome postbodes ontdekten vele pakketten met daarin de Nieuwe Testament dat als mailing geleverd dienen te worden. Vervolgens meldden zij hun bevinding aan hun superieuren met de vermelding dat zij niet willen voldoen aan de verplichting de pakketten te bezorgen. Zij beroepen zich op het feit dat het in Israel illegaal is mensen onder de 18 jaar tot het evangelie te bekeren. Niemand weet waar jongeren onder de 18 wonen en niemand weet wie het pakket in een bepaald gezin zou openen.

"Reclamefolders waarmee we niet eens zijn, hebben we altijd bezorgd. Maar dit is wat anders. Dit is missionair materiaal die wij volgens de wet niet mogen verspreiden," zei een medewerker, daarbij "de Halacha verbiedt mij afgodisch materiaal uit te delen. Het is dus in tegenspraak tussen mijn geloof en het werk wat van mij verwacht wordt. De keuze is dan voor mij erg duidelijk," gaat de medewerer verder, "je kunt dit vergelijken dat mijn manager me gebiedt op Sjabbat te komen werken."
Al met al: de postbodes hoeven zich geen eens achter de Halacha te verschuiven. Zelfs de Israelische wet dekt de lading.

Knessetlid Zevulun Orlev en Minister van Communicatie Moshe Kahlon hebben de zaak in de Knesset aanhangig gemaakt. Tot die tijd heeft Minister Kahlon de opdracht gegeven de bezorging van de Nieuwe Testament op te schorten totdat de zaak wettelijk is opgehelderd.
 "Het is volstrekt onaanvaardbaar dat een Israelisch postbedrijf moet deelnemen aan distributie van messionaire materialen naar de Joodse Israelische bewoners. We moeten helder stellen dat de wet evangeliseren verbiedt," aldus Kahlon.

Er wordt overigens niet verteld welke organisatie achter de levering van de massionaire lectuur staat, maar men kan wel raden in welk hoek er gezocht moet worden. Al jaren worden bewoners rond Tel Aviv door christenen en Messiaanse groepen geteisterd met de Nieuwe Testament en verdere missionaire acties die letterlijk tot in de tuinen van de bewoners leiden.

Meer informatie: Jews for Judaism en HIER [pdf-bestand] het handboek over het Joodse Antwoord op Evangelisten [ENG]

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.