12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Orthodoxe joden protesteren tegen gevaren internet
Publicatiedatum: dinsdag 22 mei 2012 Auteur: De Redactie | 902 keer gelezen
Halacha, Maatschappij, Charediem, [Im]moraliteit »
60.000 ultra-orthodoxe joden vulden afgelopen zondag de New Yorkse honkbalstadions Citi Field en het nabijgelegen Arthur Ashe Stadium. Niet om een honkbalteam aan te moedigen, maar om te protesteren tegen de gevaren van het internet.

Volgens de aanwezige sprekers is het internet een bron van vuiligheid en werden aanwezigen opgeroepen om waakzaam te zijn tegen de gevolgen van het kijken van pornografie en andere voor joden verboden praktijken. In de stadions waren geen vrouwen aanwezig, voor hen werden speciale 'viewing parties' georganiseerd op speciale locaties zodat zij toch konden meegenieten van het protest.

Opmerkelijk detail is dat het hele evenement is georganiseerd door joodse organisatie Ichud Hakehillos Letohar Hamachane, die connecties heeft met een softwarebedrijf dat internetfilters voor orthodoxe joden ontwikkelt. Tijdens de bijeenkomst werd hier dan ook reclame voor gemaakt, evenals voor 'koosjere' iPhone- en Android-apps.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.