12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Duitse onderzeeërs van Israël bevatten volgens Der Spiegel atoomraketten
Publicatiedatum: zondag 03 juni 2012 Auteur: Redactie | 926 keer gelezen
IDF, Redactie, Duitsland, Israel als kernmacht »

Tekumah, een onderzeeer van de type Dolphin.

Volgens Der Spiegel zou Israël drie onderzeeërs - van Duitsland gekocht - met kernkoppen hebben ingezet. Nog drie van deze Dolphin-class zijn in bestelling.
 
Ook beweert het blad dat Duitsland meer weet over de vermeende nucleaire wapens van Israël, ondanks dit formeel wordt ontkend. De zogenaamde Popeye raketten zijn op de onderzeeërs geladen en kan naar verluidt middens een hydraulisch systeem ingezet worden. 
 "[Minister van Defensie] Ehud Barak vertelde de Spiegel dat de Duitsers 'trots' moeten zijn dat zij het bestaan van Israel voor vele jaren hebben verzekerd,"  schreef het Duitse magazine.
 
Al jaren wordt aangenomen dat Israël een kernmacht is, maar Israël houdt een officiële 'niet-vrijblijvende dubbelzinnigheid' houding ten aanzien van de buitenwacht. 
 
Duitsland heeft een derde van het verkoop van de onderzeeërs aan Israël gesubsidieerd, wat neerkomt op 170 miljoen dollar per schip. Het verkoop van de zesde onderzeeër werd gemaakt onder voorwaarde van Bondskanselier Angela Merkel dat Israël de ontwikkeling binnen Yesha zouden beperken en zou toelaten de voltooiing van een rioleringsyteem binnen Gaza [zie de welvaart van Gaza].

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.