4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Afrikaanse vluchtelingen leiden onder de anarchie van hun landgenoten in Israel
Publicatiedatum: maandag 11 juni 2012 Auteur: Sacha | 1.026 keer gelezen

 

Illegale Afrikanen in Tel Aviv

Door Devorah
Bron: YnetNews en Haaretz

Lees:
Lokale leiders Negev tegen de plannen tentenkamp illegalen
Israël mag 1.500 Zuid-Sudanezen uitzetten
Afrikaanse infiltratie gepland door de linkse vleugel?
Afrikaanse infiltranten overspoelen Israël.
De ogen en oren van de IDF aan de grens met Egypte.
Afrikaanse indringers bereiken Eilat
UPDATES; Aanslagen in Zuid Israel

Afgelopen zaterdag heeft de politie een Eritrees illegaal - een man uit Eritrea [ten zuiden van Soedan en ten noorden van Ethiopië] gearresteerd op grond van aanranding op een 13 jarig meisje ten zuiden van Tel Aviv. Een voorbijgaande taxichauffeur zag de aanranding gebeuren en schakelde de politie in. Deze kwamen kort daarna en arresteerden de verdachte.

Volgens het politieonderzoek benaderde de verdachte het meisje in een van de zuidelijke wijken van Tel Aviv en richtte een ongehoorde daad op haar. Gelukkig werd hij door de taxichauffeur op heterdaad betrapt.

Toen de politie op de plaats van het incident aankwam, pakte de taxichauffeur de verdachte in de kladden zodat de politie hem in de handboeien kon afvoeren naar het politiebureau. De politie prees de taxichauffeur voor zijn kordate handelen. De verdachte zal moeten voorkomen voor het Arrondissementsrechtbank van Tel Aviv.

Seksuele terreur orde van de dag
Seksuele terreur op vrouwelijke adolescenten en meisjes door Afrikaanse illegalen in Israël vormen een zeer groot en gevaarlijk probleem. Zoals eerder gemeld zijn incidenten als deze niet een opzichzelfstaand probleem. Zo meldden wij 24 mei dat twee illegale vreemdelingen uit Afrika zich moesten verantwoorden voor het Israëlische Rechtbank omdat zij verdacht zijn van het verkrachten en poging tot sodomie van een 19 jarig meisje uit Zuid Tel Aviv.

Vorige week nog heeft een soortgelijk incident plaats gevonden toen de politie een dertig jarige Eritrees migrant moest arresteren op verdenking van seksueel mishandeling bij een 15 jarig meisje op het strand van Tel Aviv. De verdachte zwom naar het slachtoffer terwijl zij in het water was en verrichtte onfatsoenlijke verrichtingen op haar. Het meisje begon in paniek te schreeuwen waarna de verdachte haar mond trachtte te snoeren door haar hoofd onder water te houden. De politie arriveerde snel en arresteerde de man.

Een ander 15 jarig meisje was ook bijna slachtoffer toen drie jonge mannen van 18, 19 en 24 jaar [zie foto] trachtten haar te verkrachten in zuid Tel Aviv tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsdag. Volgens de aanklacht kruiste het het slachtoffertje haar benen en probeerde tevergeefs hen van haar af te houden. Echter hebben deze verdachten nog meer op hun kerfstok. Ondanks het feit dat het DNA – dat op het slachtoffer is gevonden – tot twee van de drie verdachten behoorden, hebben zij haar ook geprobeerd te beroven door haar gouden ketting van haar hals te trekken. Het meisje was daarnaast met een vriendinnetje, die op haar beurt door de derde verdachte in bedwang werd gehouden en van haar T-shirt beroofde.

Opgemerkt moet worden dat de wetgeving in Israël stelt dat een poging tot verkrachting dezelfde straf kan opleveren als het misdrijf 'verkrachting'.

Politie: criminaliteit door buitenlanders tot 23%
Criminaliteit onder buitenlanders woonachtig in Israël neemt volgens politie-onderzoek en Intelligente Afdeling toe.

Volgens de gegevens die onlangs aan een speciale commissie van de Knessed is gepresenteerd, zijn de incidenten met 23% gestegen. Zo was het aantal strafbare feiten tussen 2007 en 2010 rond de 2000 incidenten. In 2011 is dat met 400 incidenten toegenomen. Daarnaast is het opvallend dat de incidenten door illegale Afrikanen met maar liefst 54% is toegenomen. Dit in vergelijking met het voorgaande jaar. 47% strafbare feiten zijn door Eritrese migranten gepleegd en 19% door Soedanese migranten.

Hoofdinspecteur Iaty Kazaz wijdt de forse toename toe aan de infiltratie van Afrikanen in de grensgebieden ten zuiden van Israël. "Maar misdaad überhaupt neemt toe, ongeacht dat de illegalen," benadrukt Kazaz.

Gelukkig mogen deze Afrikaanse immigranten wel werken

Het land uit te zetten
Ongeveer de helft van de zaken aangaande Afrikaanse migranten worden in Tel Aviv afgehandeld. De meeste werden gearresteerd op grond van verstoring van de openbare orde, illegale bijeenkomsten, vechtpartijen, gokken en in het bezit hebben van steekwapens.

"Het is niet zeker of de criminaliteit onder allochtonen hoger ligt dan onder de rest van de bevolking," zei de voorzitter van speciale commissie van de Knessed MK Nitzan Horowitz (Meretz), "er is sprake van criminaliteit binnen de Afrikaanse gemeenschap naar de Israëlische gemeenschap toe," voegde hij er aan toe, "de bottom line is dat deze ellende eens een keer aangepakt moet worden. De Staat is te laat wakker geworden waardoor de overheid nu machteloos toekijkt." Hij wijdt dit machteloosheid aan budget tekorten die politie en de gemeente van Tel Aviv verhinderen de juiste aanpak te kunnen aanmeten.

Vluchtelingen onzichtbaar voor de Israëlische Wet
Sigal Rozen van Hotline for Migrant Workers legt het probleem bij de staat. "De misdaad is realiteit, maar we moeten niet vergeten dat het hier om een bevolkingsgroep gaat dat de staat hen verbiedt te werken. Hierdoor hebben zij hoge schulden bij de smokkelaars. Daarom moet er worden opgemerkt dat de politie tegen een onevenredig groot deel van de Afrikanen de aanval heeft geopend." Rozen benadrukt dat voor zulke mensen, die dikwijls met een lege maag rondlopen, misdaad dus kan lonen.

Gegevens vertellen dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken sinds 2008 17 van de 43000 illegalen - 88% van Soedanese en Eritrese afkomst - erkent hebben als echte asielzoekers die in hun eigen land levensgevaar lopen. Dit betekent dat de rest van de 43000 niet in aanmerking komen voor gezondheidszorg, werkvergunningen of enig vorm van onderwijs en hulp. Migranten zouden dus een armoedig bestaan leiden wat onvermijdelijk tot criminaliteit zou leiden.
Zo mag Oscar Olivier, een asielzoeker uit Congo, na 16 jaar verblijf in Israël nog steeds niet werken en kan geen gebruik maken van de medische zorg. Met andere asielzoekers heeft Olivier 12 jaar geleden aanvraag ingediend om erkent te worden als vluchteling.

Vice Minister van Buitenlandse Zaken Danny Ayalon licht toe: "het regime aldaar [Red. landen zoals Soedan] beschermen de mensenrechten niet. Een ieder die terugkeert komt in gevaar, met inbegrip van het risico tot overlijden."

MK Shaul Mofaz, Voorzitter van de Knesset Buitenlandse Zaken en Defensie Comité, ging op de kwestie in tijdens een rondleiding in het zuiden van Tel Aviv buurten, waar veel van de vluchtelingen concentreren. "We moeten ons uiterste best doen de golven van infiltranten die voortgekomen uit Egypte te stoppen, maar op hetzelfde moment moeten we voorkomen degenen die onder ons zijn te verwaarlozen," zei Mofaz. "Dergelijke nalatigheid is onmenselijk, immoreel en gevaarlijk."

Vrouwen en homo's worden niet erkent
Volgens Dr Yuval Livnat van juridische kliniek van het Tel Aviv Universiteit zou het Ministerie van Buitenlandse Zaken opzettelijk de statussen stagneren door legitieme aanvragen ten onrechte te verwerpen. "Zou het mogelijk zijn dat alle illegalen die in Israël binnenkomen dus leugenaars zijn?" Daarom vind hij de geringe erkenning van vluchtelingen onaanvaardbaar. "In de meeste landen liggen die veel hoger," zei hij, "in tegenstelling tot de juridische interpretatie - die is breed geaccepteerd in de Westerse landen - heeft Israël met opzet ervoor gekozen vrouwen of personen die op hun eigen geslacht vallen uit het verdrag te sluiten," zei hij.

Met ander woorden, Afrikaanse homoseksuelen die in hun eigen land vervolgd worden, komen net als vrouwen niet in aanmerking voor asiel.

Sahranim, een detentie voor infiltranten

Arrestaties en uitzettingen
Ondertussen is de immigratie politie begonnen tientallen Afrikaanse immigranten uit te zetten, terwijl de commissie van de Knesset een nieuw plan met betrekking tot de behandeling van asielzoekers, vluchtingen en illegale migranten. Het gaan voornamelijk om Zuid-Soedanezen in Eilat.

Zo heeft vanochtend rond 05.00 de OZ Immigratiepolitie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een inval gedaan in een wijk in Eilat om de tientallen Zuid-Soedanesen terug te sturen naar hun land van herkomst. De politie eisten de inwoners hun spullen te pakken en hun bankrekeningen te legen zodat het proces van uitzetting in werking gezet kan worden.
Ook in centraal Israël hebben een aantal arrestaties plaats gevonden. De immigratiepolitie meldde dat er inmiddels 55 Afrikanen zijn gearresteerd.

Gisteren heeft, zoals gisteren door ons gemeld, het Ministerieel Comité voor Wetgeving besloten een wetsvoorstel in te dienen om harder tegen Israëli's op te treden die Afrikaanse, maar ook Palestijnse illegalen ondersteunen.

Op de uitspraak van de rechtbank van vorige week dat Israël 1500 Afrikaanse illegalen uit mag zetten, zei Mininster van Binnelandse Zaken Eliyahu Yishai van de Sjas-partij onlangs dat hij blij is dat hij in actie mag komen en hij hoopt dat die de eerste stap is van een reeks maatregelen waardoor "wij de migranten terug kunnen sturen naar Eritrea en Noord-Soedan."

Daarentegen vrezen ware vluchtelingen die oprecht zijn en een leven in Israël willen opbouwen voor hun eigen leven. Dit hebben ze niet alleen te danken aan hun land van herkomst, maar ook van de landgenoten die chaos en anarchie in Israël creëren.

Tegelijkertijd is zuid Tel Aviv 'een hel'
Shlomo Maslawi, een Tel Aviv raadslid, zei dat de situatie in het zuiden van Tel Aviv nijpend is."Mensen zitten thuis en moeten door politie naar de supermarkt begeleid worden," zei hij, "de criminaliteit is toegenomen en de politie heeft niet het vermogen om het tegen te gaan. Door de beperkingen heeft de politie het zuiden van Tel Aviv als het ware opgegeven. Zuid Tel Aviv is een plek waar de misdaad welig tiert waardoor het leven van de bewoners in een hel is veranderd."

Mogen de goede niet onder de kwade hoeven te lijden door de nieuwe maatregelen.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.