4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Verder verloop uitzetting infiltranten
Publicatiedatum: dinsdag 19 juni 2012 Auteur: Sacha | 885 keer gelezen

Paar honderd Zuid Soedanesen worden teruggestuurd
Afrikaanse vluchtelingen leiden onder de anarchie van hun landgenoten in Israel
Lokale leiders Negev tegen de plannen tentenkamp illegalen
Israël mag 1.500 Zuid-Sudanezen uitzetten
Afrikaanse infiltratie gepland  door de linkse vleugel?
Afrikaanse infiltranten overspoelen Israël.
De ogen en oren van de IDF aan de grens met Egypte.
Afrikaanse indringers bereiken Eilat
UPDATES; Aanslagen in Zuid Israel

Afgelopen tijd wordt het steeds duidelijker hoe groot het probleem van illegale immigranten afkomstig uit Afrika voor Israël is. Naast het feit dat Israël overspoeld wordt, zijn bepaalde wijken in Tel Aviv en Eilat voor met name meisjes en vrouwen niet meer veilig. Maar ook op gebied van terreur zijn er Afrikaanse illegalen actief.

Zo heeft de politie van de Israëlische Nationale Eenheid tijdens een Internationale Onderzoek een Eritrese burger, Kabri Gabrius, in de omgeving van Chevron gearresteerd op verdenking van het ondersteunen van een terreurgroep. Hij had een grote hoeveelheid geld in zijn auto liggen. Hij beweerde dat hij met dat geld land wilde kopen.

Gabius, 22 jaar, wordt verdacht betrokken te zijn bij een terreurgroep die actief is in de Sinaj-woestijn. Hij zou fondsen werven en informatie verzamelen.

De lijst van strafbare feiten is nog langer. Zo wordt hij ook verdacht van het overmaken van geld aan de terreurgroep, het uitvoeren van transacties in ontroerend goed voor terroristische doeleinden door middel van het witwassen van geld en het samenzweren van misdaden.

Gabrius is woonachtig in Tel Aviv. Naast hem werd nog een Arabier met de Israëlische staatsburgerschap en een Palestijnse Arabier gearresteerd.

"Je kunt haast beter een immigrant uit Eritrea zijn"
Daarnaast meldden wij ook dat een ministeriële commissie zwaardere straffen gaat uit te delen aan werknemers die illegalen in dienst nemen. Dit zal ook voor andere medewerkers van Afrikaanse afkomst die wel legaal in Israel verblijven een uitkomst zijn.

De Afrikaanse Jood Yaakov Tamir uit Kiryat Malachi deed enkele jaren geleden alijah vanuit Ethiopië. Hij vond een baan in een fabriek en werkt inmiddels enkele jaren om zijn gezin te kunnen onderhouden.

In de afgelopen maanden werd Tamir op zijn werk geconfronteerd met de groeiende problemen van Eritrese illegalen. "Iedere dag proberen wij op ons werk te overleven. De eigenaar geeft niet om ons, hij geeft de voorkeur aan Eritreeërs, omdat ze meer uren draaien voor hetzelfde geld," vertelde hij Arutz7. "Ik breek zowat mijn rug, zodat de eigenaar ziet dat ik harder werk dan de Eritreërs. Zij werken eindeloos door voor de minimale loon. Ik heb ondertussen een gezin waardoor ik niet 24 uur per dag kan werken," voegde hij er aan toe.

De fabriek is op de eerste plaats een werkgever voor Joden, maar Tamir vertelt: "de eigenaar ontslaat Joden en huurt Eritreeërs in, waardoor vandaag de dag de Eritrese medewerkers de overhand hebben."

"Het spijt me zo erg dit te zeggen, maar ik wou dat ik Eritrees was. Je leeft zonder belastingen waardoor je goed kan sparen. Buitenlandse werknemers hebben weinig behoefte aan goederen en hebben geen familieleden in dit land. Dit beïnvloed vooral de 'zwakkere' onder de bevolking." besluit hij.

Snel en doeltreffend
Nu de Israelische overheid door heeft hoe groot het probleem is van geinfiltreerde illegalen, maar ook hoe gevaarlijk, beloofde Premier Benyamin Netanyahu dat het probleem binnen een kort termijn opgelost zal worden.

"Wij hebben de onaanvaardbare praktijken waarin infiltranten die vanaf de grens binnenkomen om naar Tel Aviv te gaan stopgezet. Dit zal de komende maanden worden afgehandeld. Wij zullen de vloed van infirmtranten tegengaan. Deze week heeft de wetvoorstel om werkgevers die illegale infiltranten in dienst nemen, zwaar te bestraffen. In de buurt van het hek zijn we nu faciliteiten aan het bouwen zodat de infiltranten direct na detentie van hooguit drie jaar kunnen terugsturen. Ook zijn wij begonnen met acties om illegale infiltranten te repatriëren naar hun land van herkomst. We zullen het probleem oplossen."

Het Ministerie van Defensie kondigde aan dat de faciliteiten 20.000 tot 25.000 infiltranten kunnen onderbrengen.

Minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai (Shas) heeft opdracht heeft gegeven om een speciale Task Force op te richten om de illegale immigratie probleem op te lossen."Ons doel," benadrukte hij, "is een staat zonder illegale vreemdelingen."

Zondag de eerste vliegtuig
Afgelopen zondag is de eerste vliegtuig vol illegale vreemdelingen naar Zuid-Soedan vertrokken. Deze week zal nog een extra vliegtuig worden ingezet. "Dit gebeurt op een ordelijke en waardige manier," zei Premier Netanyahu.

Zo prees de Premier handhavingseenheid "Oz" en de Immigratie-en Grens Autoriteit (PIBA). "Ze doen belangrijk werk onder moeilijke omstandigheden", zei hij. "Ik verwacht van hen, en ik ben er zeker van dat dit de manier is hoe ze werken, door te gaan de infiltranten op een humane wijze af te handelen. Ik verwacht dit ook, in woord en daad, van de ambtenaren."

Netanyahu's lof komt te laat voor de voormalige Oz Unit Commandant Kolonel (res.) Tziki Sela. Twee jaar geleden werd hij door de door links gemanipuleerde media gelyncht toen de eenheid probeerde de wet ten aanzien van illegale vreemdelingen af te dwingen. Sela moest ontslag nemen en de stroom van infiltranten werd ononderbroken voortgezet.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.