12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Yisrael Beytenu: dan ook geen vrijstelling voor Arabieren
Publicatiedatum: zondag 01 juli 2012 Auteur: Redactie | 930 keer gelezen
IDF, Redactie, Maatschappij, Charediem, Talwet »
De Minister van Openbare Veiligheid Jitschak Aharonvich van Yisrael Beytenu [Israel Ons Huis] zegt dat de wetsvoorstel voor charedische dienstplicht ook voor Arabieren moeten gelden of anders zal zijn partij tegen het advies stemmen.

Het Plesner Comité dat belast is met het vinden van een formule voor de verplichtstelling van militaire en nationale dienst in alle sectoren van de Israëlische maatschappij, neigt ernaar te adviseren om sancties voor de charediem die dienst gaan weigeren of weigeren een alternatieve dienstplicht te gaan uit te voeren. De sancties zullen met name gericht zijn op de jesjives waar deze studenten zich tijdens dienstplicht zouden bevinden. Maar denk ook aan een uitsluiting van een volksverzekering en andere financiële voordelen dat de betrokkene zelf zal treffen.

Ondertussen heeft de Hoge Raad van het Comité van Toezicht van de Israëlische Arabieren gemeldt de beraadslagingen van het Plesner Comité te boycotten. Hiertegen ageert Yisrael Beytenu. Wanneer de hervorming resulteert tot het straffen van cherediem en cheredische jesjives, moet dit ook betekenen voor de Arabische burgers van Israël die ook weigeren dienst te nemen in het leger.

"Iedere burger van Israël is verplicht in een militaire, nationale of een civiele dienst te gaan. Het gaat om het dienen van de gemeenschap an sich. Daarom zal de dienst in overeenstemming zijn met de behoefte van de mensen. Voor het Ministerie van Openbare Veiligheid is dit dus een uitstekende kans om van mankrachten gebruik te maken die bijdragen aan organisaties die onder de bevoegdheid van deze ministerie valt [red. denk aan politie, gevangenissen, etc.]."

"Wanneer het Plesner Comité zal adviseren geen Arabieren dienst te laten doen, zal Yisrael Beytenu tegen de aanbevelingen stemmen," benadrukte hij.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.