4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Joodse vrouw na 28 jaar gered uit een Arabisch dorp
Publicatiedatum: zondag 15 juli 2012 Auteur: Sacha | 735 keer gelezen

Door Devorah
Bron: Arutz7

Een dramatische redding bevrijdde een Joodse vrouw en haar twee jongere kinderen uit de klauwen van een brute Palestijnse Arabier met wie zij 28 jaar heeft geleefd. De anti-missioniare organisatie Yad L'Achim, die ook voor Joodse vrouwen werken die door Arabieren worden gegijzeld, vertelt een buitengewoon verhaal.

Dina werd 48 jaar geleden geboren in de gemengde Arabisch-Joodse stad Lod. Echter door een emotionele crisis raakte zij van haar familie vervreemd dat haar geleid had in de armen van een Arabische man. Sindsdien werd ze als vermist opgegeven. Haar familie wist niet of zij nu levend of dood was. Op een gegeven moment hebben de Israëlische autoriteiten ten onrechte in een lijkenhuis haar geïdentificeerd.

Ondertussen woonde Dina met haar man in een Palestijns dorp in Tulkarm, ten oosten van Netanya. Wanneer zij uit eigen beweging het huis verliet, werd zij aan een boom vast gezet zonder voedsel en water. Dit voor 13 uur. Haar man zei dan dat hij wilde dat iedereen zag wat er met haar zou gebeuren als zij zonder zijn toestemming het huis verliet.

Drie weken geleden werden haar familiebanden hersteld nadat het duidelijk was dat Dina nog leefde. Zij namen contact op met Yad L'Achim en de organisatie slaagden erin om haar te redden. Toen zij met Dina in contact kwamen, smeekte zij hen: "Breng me terug naar mijn vaderland!". Met hulp van de Minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai en het IDF, werden speciale vergunningen gemaakt zodat Dina en haar kinderen zonder problemen de controlepost in de buurt van Tulkarm konden passeren. Dit werd in strikte geheimhouding uitgevoerd.

Vorige week zondag avond gaf haar man Dina 12 sikkels om te reizen met haar kinderen in een taxi omdat zij maandagmorgen naar een kliniek zou moeten voor medische hulp. In een voorafgaande opgestelde procedure, kon Dina en de kinderen kort na het verlaten van het dorp uit de taxi stappen waarna zij kon stappen in een vluchtauto van Yad Latham. Dit ging vooraf met toestemming van een IDF-Senior Officier. Militairen bij de controlepost waren inmiddels gewaarschuwd dat het voertuig met een moeder en twee kinderen doorgelaten moest worden, omdat het om een reddingsoperatie ging.

Tijdens de reis van bijna een uur, gaf Yad L'Achim zijn werknemers de opdracht te stoppen om Tehilliem [Psalmen] te zeggen voor de veilige terugkeer van Dina. Toen zij bij de controlepost inderdaad kwamen en de militairen de moeder en twee kinderen in de vluchtauto zagen zitten, lieten zij haar zonder enige problemen door. Eenmaal de controlepost gepasseerd, barstte Dina samen met de militairen van het IDF in tranen uit. De kinderen smeekten vervolgens: "Mama, beloof ons dat we nooit meer terugkeren!"

Een van de eerste dingen die Dina deed, was het ontdoen van haar Islamitische kleren. "Gooi ze in de prullenbak," zei de medewerkers van Yad L'Achim.

Dina en haar kinderen zitten op een geheime locatie ergens in het centrum van Israël en worden begeleid door maatschappelijke werkers, nadat zij eerst contact had met haar familie. Ook heeft Dina een aanklacht ingediend tegen haar Arabische man op grond van mishandeling. De politie betwijfelt of de PA politie hier iets mee doet, echter hij hoeft geen stap in de richting van de controlepost te doen, want dan zal hij direct in de boeien geslagen worden.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.