4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
De meeste Afrikaanse 'infiltranten' zijn economische migranten
Publicatiedatum: zondag 15 juli 2012 Auteur: Sacha | 927 keer gelezen

Dikke lijnen zijn de moederlanden 'standaard' Afrikaanse illegalen, maar zij werden al snel gevolgd door illegalen uit andere landen die wij met een lila-lijn hebben aangeduid.

Door Devorah
Bronnen: Arutz7 en Jerusalem Post

Nog eens 600 Soedanesen zijn gevraagd naar land van herkomst terug te keren
Paar honderd Zuid Soedanesen worden teruggestuurd
Afrikaanse vluchtelingen leiden onder de anarchie van hun landgenoten in Israel
Lokale leiders Negev tegen de plannen tentenkamp illegalen
Israël mag 1.500 Zuid-Sudanezen uitzetten
Afrikaanse infiltratie gepland  door de linkse vleugel?
Afrikaanse infiltranten overspoelen Israël.
De ogen en oren van de IDF aan de grens met Egypte.
Afrikaanse indringers bereiken Eilat
UPDATES; Aanslagen in Zuid Israel

Diverse malen hebben wij het illegalen-probleem in Israël beschreven. Israël zou wreed zijn omdat illegalen sinds kort gemotiveerd worden te vertrekken door hen op te pakken en met financiële ondersteuning per vliegtuig naar huis te willen sturen.

Het vluchtelingenprobleem begon in 2005 toen in Dafur de moslims een genocide hielden. De eerste Soedanezen ontvluchtten de volkerenmoord door ook naar Israël te gaan. Sindsdien komen iedere maand tussen de 1000 en de 2000 Afrikanen Israël illegaal binnen. Als ze Israël binnen zijn, krijgen zij standaard eten en drinken. Ook krijgen zij verzorging, sociale zekerheid en vrijheid. Dit krijgen zij allemaal niet in Arabische landen. Zo zei een illegale vrouw uit Eritrea dat de Israëliërs hen zo liefdevol behandelen. Als snel gingen deze wapenfeiten als een lopend vuurtje over heel het Afrikaanse continent. Israël is een paradijs waar vluchtelingen niet geweigerd zullen worden.

Nu moet je geld hebben om naar Israël te kunnen vluchten
Tegenwoordig moet je sowieso geld hebben wil je als illegale Afrikaan in Israël verzeild raken. De vlucht van moederland en de bemiddelingen door bedoeïenen in Egypte kan bij elkaar oplopen tot zo'n 2000 dollar. Met name de moslims schijnen dat geld te hebben en daar voor over te hebben. Daarom heeft Israël volgens prof. dr. Arnon Soffer merendeels te maken met arbeidsmigranten. Soffer is door de Minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai aangesteld als hoofd van de nieuwe Task Force die zich voornamelijk gaat bezighouden met de migratiestop van illegalen en het oppakken van de illegalen die zich al in Israël bevinden.

Gevaarlijk
Omdat Israël een van de dichtst bevolkte land ter wereld is en ruim de helft uit een militaire zonde bestaat, is Israël niet meer in staat al deze mensen op te nemen. Daarom is dit volgens de voorgenoemde geograaf aan de Universiteit van Chaifa ook een gevaarlijke ontwikkeling. Hij voegt daar weer aan toe dat de eerste vluchtingen uit Dafur legitiem zijn, maar hij benadrukt het feit dat dit probleem daar niets mee te maken heeft.

Daarnaast geeft Soffer aan dat de meeste illegalen moslim zijn en in tijde van oorlog zullen zij zeker de kant van de Arabische vijand kiezen. Zo zei een Afrikaan voor de camera in Israël dat Israël geen recht van bestaan heeft en dat het land aan de moslims toebehoord. Ondertussen geniet hij wel van alle luxe die de Israëliërs hem bieden. Hij zei verder dat Joden niet het recht hebben over hen moslims te beslissen.

Wat ook niet geheel ongevaarlijk is, is het feit dat de illegalen niet mogen werken, waardoor de kans dat zij in de criminaliteit vallen vele malen hoger ligt. Deze criminaliteit liegen er niet om. Diverse Joodse vrouwen en meisjes zijn beroofd, aangerand of verkracht. Bewoners van Zuid Tel Aviv en Elat ondervinden hier enorme hinder van omdat het zo de spuigaten uitloopt, leidt dit weer tot agressie naar de Afrikaanse medemens. 

Klimaat
Ook zei Soffer dat Soedan en Zuid-Soedan grote is van heel Europa. "Dus wanneer iemand met een pistool op de ander schiet ergens in Soedan, is dan heel Soedan in staat van oorlog? En wij dan met de dagelijkse raketbeschietingen op Sedrot en omgeving, maar ook de dreiging op Chaifa? ”

Soffer spreekt daarom over een oneindige golf van illegale migratie die ook de komende jaren gewoon door zal gaan. Als geograaf meent hij dat de oorzaak van economische illegalen ligt bij de klimaatverandering in de Nile Basin en elders in Afrika. "Wij zijn als het ware een eiland die niet tot deze regio behoort. Daarom moeten we Israël verdedigen tegen de golven van migratie uit Egypte, Jordanië en misschien zelfs Syrië. Als we van Israël houden als een Joodse Staat, moeten we ons verdedigen tegen wat ik noem 'klimaatvluchtelingen', precies zoals Europa nu doet."

Minister Eli Yishai

Collectieve veiligheidsgarantie op de schop?
De illegalen worden door de grenspolitie opgepakt, verhoord en medische onderzocht. Israël hanteert als lidstaat van de VN de regels omtrent 'vluchtelingen'. Zo krijgen Soedanezen en mensen uit Eritrea voorheen automatisch een collectieve veiligheidsgarantie. Zonder te mogen werken, konden zij in Israël verder doen en laten wat zij wilden. Iemand die niet Soedanees of uit Eritrea kwam, kon wel opgevangen worden in een kamp. Aan hen kon de vluchtelingenstatus wel geweigerd worden. Onder hen werden slechts 650 de status toegekend.

Op grond van nationale dreiging én omdat Zuid-Soedan niet als onveilig wordt beschouwd, kan de campagne "Chozriem Habajita"-"Terug Naar Huis"- toch uitgevoerd worden dat volgens de Hoge Gerechtshof is goed gekeurd. Deze campagne is een combinatie van een hardhandige aanpak van de politie met financiële prikkels zodat de Soedanees of de Eritrees vrijwillig het land verlaat. Dat dit dus wel kan is feit dat ook Scandinavische lidstaten van de VN Zuid-Soedanezen direct per terugstuurt naar land van herkomst. Hoewel dit wel degelijk een feit is, was Premier Benyamin Netanyahu gisteren tijdens de ministerraad nog erg voorzichtig hieromtrent. Het is en blijft moeilijk om de burgers van Eritrea en (Noord) Soedan uit te zetten, gezien de eventuele gevaren in hun land.

Hoewel Afrikanen de straten van Tel Aviv opgaan om tegen de uitzettingen te protesteren en Israël middels spandoeken er aan herinnert dat wij ooit vluchtelingen waren in Egypte, heeft de Israëlische immigratie politie inmiddels ook de macht gekregen de illegalen zonder vergunning uit Yesha [Yehuda en Shomron] te zetten. De Centrale Commando van het IDF heeft van de Ministerie van Binnenlandse Zaken toegekend gekregen om gebruik te maken van de arm der macht om hen te arresteren. Yesha schijnt na Tel Aviv en Elat steeds populairder te worden omdat daar meer werk zou zijn. Daarnaast, omdat de illegalen merendeels moslim zijn en merendeels Israël niet als staat erkennen, is Yesha voor hen een omgeving van een gezinden met de Palestijnen.

Ook heeft Minister Yishai opdracht aan de Ministerie van Immigratie en bevolking gegeven om te beginnen met de met repatriëring van illegaal infiltranten uit Ivoorkust.

Verder heeft Minister Yishai ook de volgende mensen in zijn Task Force opgenomen: Brig.-Gen. (res.) Jom Tov Samiyah, het voormalige hoofd van de Zuidelijk Commando, de Gaza-Division en de Givati Brigade; prof. dr. Jochanan Stessman van het Hadassah Medical Center; gepensioneerde rechter Sara Frisch, een voormalig plaatsvervangend hoofd van het Bureau van de Centraal District Procureurs; voormalig hoofd van de politie afdeling Operations en de Immigratie-Autoriteit Asst.-Ch. (bd) Berti Ohayon, en de advocaten Aryeh Sharabi en Ron Rogin.

Er wonen meer dan 60000 Afrikanen in Israël. Dat zijn voornamelijk 34000 uit Eritrea, 1000 uit Congo, 3000 uit Ivoorkust, 2000 uit Ethiopië, 17000 uit Soedan en 2000 uit Zuid-Soedan. Slechts 0,3% is christen en de rest is moslim. En dat is niet alles.

Volgens Soffer leven er 700000 buitenlanders in Israël die tien procent van de bevolking [Arabische en Joodse Israëliërs] beslaan. Dat is inclusief de 60000 Afrikanen. In de Groene Lijn, dat is het gebied dat door de VN erkent is als de Staat Israël, wonen ondanks de Palestijnse bezette gebieden 300000 Palestijnen. 100000 toeristen hebben een permanente illegale onderkomen in Israël en tot slot zijn er tussen de 100000 en 200000 buitenlandse werknemers in Israël aan het werk.

Vandaar de zorg hoe Israël haar identiteit als Joodse staat denkt te behouden.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.