30 Niesan 5781 | 12 april 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Segregatie in het vliegtuig
Publicatiedatum: maandag 13 augustus 2012 Auteur: Redactie | 968 keer gelezen
Rav Elyashiv, Maatschappij, Charediem, Seksesegregatie »
Een Joodse vrouw uit de Amerikaanse Staat Florida gaat de vliegmaatschappij El Al aanklagen voor genderdiscriminiatie omdat zij werd gedwongen haar zitplaats op te geven omdat een charedisch religieuze man niet naast haar wilde zitten.

Debra Ryder had om medische redenen om een Aisle Seat [zitplaats langs het gangpad in het vliegtuig] gevraagd. Maar daarentegen werd haar verzocht achterin het vliegtuig plaats te nemen, waardoor zij op een zitplaats terecht kwam die niet aan haar behoefte voldeed.

Ryder eist nu van het vliegmaatschappij 50.000 sjeqels [12500 dollar] claim op emotionele gronden en genderdiscriminatie. "Het was duidelijk dat de steward niet wist wat hij met de situatie aanmoest. Er werd mij niets gevraagd. Ik voelde me vernederd. Wanneer zij mij zouden vragen, dan zou het anders overkomen. Ik heb nooit gedacht zoiets mee te maken."

Reactie van El Al luidde: "El Al stewards worden dagelijks geconfronteerd met uiteenlopende verzoeken en zij proberen zoveel als zij kunnen te helpen. De klacht van de passagier zal worden onderzocht en overeenkomstig behandeld."

Maran Rav Rabbi Joseef Shalom Elyashiv ZT"L heeft vanaf het begin van de oprichting van segregatie in bussen herhaaldelijk over uitgelaten dat dit geen goed idee is.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.