11 Chesjwan 5782 | 16 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël wil bont verbieden
Publicatiedatum: maandag 20 augustus 2012 Auteur: De Redactie | 1.153 keer gelezen
Maatschappij, Dieren en natuur »

Bron: Joodse Omroep

IDF vecht tegen illegale jacht op dieren
De oplossing van de Israelische Luchtmacht: de bordercollie Strike

In het wetsontwerp, deels het werk van de internationale Anti-Fur Coalition, wordt aangehaald dat er niet langer een nood is aan bont, aangezien er voldoende synthetische alternatieven zijn met dezelfde positieve eigenschappen.

Het voorstel wordt gesteund door acht leden van de Knesset, het Israëlische parlement, maar heeft nog een lange weg af te leggen voor het door het volledige parlement kan worden goedgekeurd.

Traditionele gebruiken
Het is niet de eerste keer dat het Israëlische parlement dergelijk voorstel op tafel legt. Twee jaar geleden [doorscrollen naar einde artikel] had het land al hetzelfde idee, maar dat kreeg toen veel tegenwind door de Haredische gemeenschap die zich kenmerkt door het dragen van een bonten muts. Het nieuwe wetsvoorstel zou daarom wel nog toelaten dat bont wordt verkocht voor wetenschappelijke doeleinden, traditionele gebruiken of het uitdrukken van een culturele identiteit.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.