12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse vrouw bevrijd uit een Islamistische wijk
Publicatiedatum: zondag 23 september 2012 Auteur: Redactie | 864 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, kidnapping »
Een Joodse vrouw, die jarenlang in een gewelddadige huwelijk gevangen zat en in de Islamitische wijk van de Oude Stad van Jeruzalem woonde, is door de activisten van de anti-assimilatie organisatie Lehava gered.

De vrouw die wij 'A' noemen, kreeg hulp van Lehava. Dit nadat een vriendin van haar – die ook in een gewelddadig huwelijk zat - door de organisatie bevrijd werd. Toen zij door de Rabbanit Baranes gerevalideerd werd, vertelde zij over 'A' en "zo zijn wij er in geslaagd haar ook te helpen," zei Bentzi Gopstein, de hoofd van Lehava. Ook de kleine kindertjes van 'A', 3 en 5 jaar, zijn bij hun moeder gevoegd.

Vrouwen die na een moslim-huwelijk terugkeren naar het jodendom, worden geconfronteerd met bureaucratische problemen betreffende hun persoonlijke status, wordt door Gopstein opgemerkt. Volgens de Israëlische wet moet de joodse vrouw eerst een Islamitische echtscheiding ondergaan alvorens zij weer als joods kan worden geregistreerd, legde hij aan Arutz7 uit.

Echter, "volgens de Joodse Wet blijft zij joods, maar helaas moet het rabbinaat de staatswet volgen," zei hij, "daarom is het heel moeilijk voor ons om een scheiding voor een Islamitische rechtbank rond te breien. De Arabische man zal haar alleen een scheiding geven wanneer hij daarvoor een financiële compensatie krijgt."

Dit verhaal is geen op zichzelf staande feit. Paar maanden geleden is een Joodse vrouw na 28 jaar uit een Arabische dorp gered.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.