18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Charedi die journalisten aanviel, veroordeeld tot een taakstraf
Publicatiedatum: donderdag 18 oktober 2012 Auteur: Redactie | 1.017 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Charediem, Beit Shemesh »
Een bewoner van Beit Shemesh - Moshe Friedman [28] die begin dit jaar een interview gaf naar aanleiding van de controverse in Beit Shemesh waarin een acht jarig meisje verbaal en fysiek door charedische mannen werd aangevallen - heeft een taakstraf van drie maanden op gelegd gekregen. Dit nadat Friendman had ingestemd met een schikking om een extra gevangenisstraf te vermijden.

Friedman werd schuldig bevonden voor het aanvallen van een fotograaf van Arutz10 Yaniv Shmueli, verslaggever Asaf Uzan en een ambtenaar van Beit Shemesh Richard Peres tijdens een demonstratie vorig jaar december.

Toen Shmulei en Uzan op de Jordan Square in Beit Shemesh aankwamen, werden zij volgens de aanklacht al snel omringt door charediem die eisten dat zij moesten weggaan. Shmueli en Uzan vroegen om bijstand van Peres, maar zijn komst kalmeerde de menigte geenszins.

Echter Friendman zou drie maanden eerder Tal Yehezkeli, een correspondent van IDF Radio, hebben aangevallen, toen zij een rapportage maakte over een andere protest in de charedische gemeenschap. Hij zou haar verschillende malen bespuugd hebben en voor 'sjiksa' hebben uitgescholden. De Magistraat rechter van het Hof Avital Chen zei dat Yehezkeli ingestemd heeft met een schikking omdat Friedman een doorsnee familieman is die toentertijd geen andere veroordelingen op zijn naam had. Daarbij gaf Friedman zijn barbaarse gedrag toe.

Uiteindelijk werd Friendman veroordeeld voor het duwen van de fotograaf, het blokkeren van Shmueli's gang toen hij de achterklep van zijn auto wilde openen en het uitschelden van de media voor 'nazi's'. Friedman dimde ook niet in toen de politie ter plaatse kwam. Hij weerstond de politieman toen hij hem probeerde te arresteren en werd tot slot ook belast met het aanvallen van een overheidsfunctionaris.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.