19 Chesjwan 5782 | 25 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Terrorist in Burgas had vijf handlangers
Publicatiedatum: vrijdag 26 oktober 2012 Auteur: Sacha | 982 keer gelezen

Door Devorah
Bron: Arutz7

Dader bomaanslag op Israëlische toeristen mogelijk van Belgische afkomst
De reacties van de VN op de terreuraanslag op de Israëlische toeristenbus in Bulgarije
Bus met Israëlische toeristen ontploft in Bulgarije
[Inmiddels] Acht mensen gedood tijdens bomaanslag op Israëlische touringbus in Bulgarije

De zelfmoordterrorist die in juli in de Bulgaarse Burgas 5 Israeli's en een Bulgaase chauffeur heeft gedood, had vijf handlangers die hem assisteerden in zijn terroristische actie, zei de Bulgaarse minister van binnenlandse zaken deze week.

Minister Tsvetan Tsvetanov wilt nog niet zeggen of het Bulgaarse handlagers betrof of niet. Wat wel uit onderzoek is gebleken is dat de voorbereiding op de aanslag een half jaar in beslag heeft genomen.

"Het is nog te vroeg dag om concrete beschuldigingen te uiten tegen mensen of een groepering met betrekking tot deze terroristische daad. We moeten tegen die tijd met concrete bewijzen komen. Wel is het raadzaam om zeer voorzichtig te zijn met betrekking tot de nationale veiligheid," zei hij.

Israel blijft van mening dat Iran samen met Chizballah achter de aanslag zit.

Bulgarije is bij Israeliers een zeer populaire vakantiebestemming. En masse trekken zij naar de Zwarte Zee resorts. Het is daarom niet verwonderlijk dat de aanslag in Burgas de dodelijkste aanval op Israëli's in het buitenland was sinds 2004.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.