19 Chesjwan 5782 | 25 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israëliër gaf zelfmoordenaar een lift
Publicatiedatum: woensdag 31 januari 2007 Auteur: De Redactie | 1.176 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Al-Aqsa Martelarenbrigade, Islamitische Jihad, Eilat »
De plek waar de zelfmoordaanslag heeft plaats gevonden.

EILAT - Jossi Woltinski wist maandag al snel dat er iets aan de hand was. De lifter die hij in zijn wagen had genomen nabij de Israëlische badplaats Eilat deed verdacht, wriemelend aan zijn hoog gesloten rode windjack en aan de volle rugzak. „Hij was zo nerveus en ik kreeg argwaan”, aldus Woltinski dinsdag in verscheidene Israëlische kranten. Woltinski, een voormalige militair, had toen nog geen idee dat de 21-jarige Palestijn in zijn wagen zich korte tijd later zou opblazen en drie burgers in zijn dood zou gaan meeslepen. „Ik kon aan zijn accent horen dat hij een Arabier was. Hij zei dat hij naar Haifa wilde, honderden kilometers van Eilat.” De 49-jarige Woltinski kreeg steeds meer twijfel en hij begon te vermoeden dat hij mogelijk een zelfmoordenaar naar zijn doel bracht.


„In een fractie van een seconde besloot ik de weg naar het centrum van Eilat niet te nemen. Het is was zo bizar. Ik besloot hem weg te houden van de stad. Ik kon niet naar het politiebureau rijden want die staat midden in de stad. Ik kon ook niet naar een militaire controlepost rijden, want als hij militairen zou zien zou hij zichzelf opblazen.”

Woltinski besloot uiteindelijk de wagen te stoppen in een buitenwijk en hij maakte zich op zelf het voertuig snel te verlaten. Hij droeg de Palestijn op weg te gaan en zodra de 21-jarige zijn hielen had gelicht, belde Woltinski met de politie. Hij probeerde de man te volgen, maar de Palestijn ging er als een haas vandoor. Korte tijd later hoorde Woltinski op zijn werk dat er een zelfmoordaanslag was geweest, de eerste ooit in Eilat.

Woltinski verklaarde later tegen de politie nog even overwogen te hebben om zichzelf en zijn verdachte lifter te pletter te rijden tegen een muur, „Maar stel je nu voor dat die man achterin gewoon onschuldig was geweest. Hoe had ik daarmee dan kunnen leven? Ik heb uiteindelijk besloten te bepalen waar hij zou uitstappen. Daarmee bepaalde eigenlijk dat deze mensen gedood zouden worden in plaats van anderen.”
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.