5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Misleidende tallis [gebedskleed] met missionaire boodschap
Publicatiedatum: maandag 31 december 2012 Auteur: Redactie | 2.025 keer gelezen
Maatschappij, Missionaire acties, Talliet [gebedskleed] »

Dit is de tallis met een misleidende missionaire boodschap. Op het eerste oog lijkt de tallis kosjer met een normale broche op gestikt.

Met regelmaat van de klok word er op de populaire Ben Yehudastraat in Jeruzalem tallitot [gebedskleden] te koop aangeboden aan toeristen. Het lijkt heel onschuldig, maar dat is het niet.

Toen een van de toeristen de tallis-zak opende, was hij overdonderd toen hij een verrassende boodschap op de kraag ontdekte. Zoals gewoonlijk begon de boodschap het met de standaard borche [zegen] die een man moet zeggen wanneer hij tijdens Sjacheris [ochtendgebed] zijn tallis omslaat. Maar toen de toerist verder las, werd de broche afgesloten met een eerbetoon aan G'd die - chas wesjalom [G'd verhoedde] - "de gehele Tora vervuld heeft met Yeshu, de messias en ons allen bedekt heeft met zijn gerechtigheid."

De toerist nam direct contact met de Jeruzalemse afdeling van Yad L'Achim en leverde bij hen de tallis in met de woorden "de hoop dat u een breder publiek weet te waarschuwen. Wij zijn getuige geweest dat onschuldige Joden naar hun stand worden getrokken en de tallis naar huis wordt meegegeven. Er is absoluut geen besef dat het een Joods voorwerp is dat veranderd is in een missionair product."

Deze week ontdekte Yad L'Achim een interne memo onder de zendelingen met tips hoe zij de 'tongen' kunnen 'enten die hun interacties met Joden voorkomen'. De in het Engels geschreven memo stelt zes substitutie-voorwaarden voor situaties wanneer Joden hen afwijzen.

In plaats spreken van "de Nieuwe Testament", spreek over "de tweede gedeelte van de Bijbel, het Nieuwe Verbond". In plaats Joden "naar kerk" uitnodigen, nodig je hen uit naar "bijeenkomsten van Bijbelse gelovigen."

We mogen concluderen dat de missionaire acties steeds brutaler worden. Het kan beginnen met flyers in Tel Aviv tot christelijke Bijbelgooiers in 'Or Jehoeda [nabij Tel Aviv en Savyon], evangelische seders, valse geriem [niet-Joden die niet Joods geboren zijn], een christelijke Bijbel in post, evangelisatie in de Knesset, maar ook in Nederland kunnen wij belaagd worden.

Daarom was Yad L'Achim verre van verbaasd met deze "verachtelijke tactieken die door missionarissen worden gebruikt om hun boodschap bekent te maken. Maar ook dat zij geheimen onderling delen welke tactieken zij moeten gebruiken om hun ware intenties te verbergen wanneer zij in gesprek komen met Joden. Wij zullen blijven waarschuwen en op onze hoede blijven, maar ook alle wettige middelen gebruiken die wij tot onze beschikking hebben om het publiek tegen hen te waarschuwen, waarschuwen tegen de geestelijke mijnenvelden die deze zendelingen voor hun voeten leggen... Moge het zo zijn dat het Joodse volk ook nu overwinnaar zullen zijn over de assimilatie zoals wij ooit overwinnaar waren tegen de Grieken [red. waar assimilatie verplicht werd op straffe van de dood]."

Yad l'Achim is een fantastische en zeer actieve organisatie die ons Joden waarschuwt voor Messiaanse 'Joden', gewoon christenen met een keppel die zich als Joden verkleden en zich ook Joods noemen om ware Joden van G'ds Tora te misleiden. Deze organisatie is broodnodig voor met name mensen met een vader als Jood, traumatische Joden uit charedische families die 'off-derech' [de Weg van Hasjem] geraakt zijn en Joden die niet religieus zijn opgevoed, maar diepgang in hun leven zoeken.

De herkomst van de talliot zijn overigens een raadsel gebleven.

Welke specifieke organisatie die onze Joodse gemeenschap heeft belaagd maar nog steeds misleidend werken, kan met FAQ-online/Orthodox-Joden.nl contact opgenomen worden.

Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.