17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Fatah arresteert Iraanse agenten in Gaza
Publicatiedatum: vrijdag 02 februari 2007 Auteur: Robbert de Witt | 1.006 keer gelezen
Fatach, Chamas, Iran, Gaza »
Bij een bestorming van een Hamas-universiteit in Gaza heeft Fatah zeven Iraanse wapenexperts gearresteerd. Volgens Fatah steunt Iran zo de militante Hamas-beweging, waarmee Fatah-strijders sinds het gisteren gebroken bestand weer volop in gevecht zijn. Gisteravond bestormden Palestijnse Fatah-strijders de islamitische universiteit, een Hamas-bolwerk. De controle over de universiteitsgebouwen zou door Fatah zijn overgenomen.

Chemische experts
Naast grote hoeveelheden wapens, kregen de Fatah-aanhangers ook verschillende Iraanse wapendeskundigen in handen. Eén van hen zou zichzelf hebben opgeblazen.

Volgens de Israëlische krant Haaretz werden 1.400 vuurwapens en raketten gevonden in de universiteit. Enkele van de Iraniërs zouden chemische experts zijn.

Staakt-het-vuren
Hamas ontkent de betrokkenheid van Iran bij het voortslepende en bloedige conflict: Fatah zou graag de betrokkenheid van Iran willen laten zien om zo geld los te krijgen bij Amerika. De Amerikaanse regering steunt Fatah in Gaza, en bestrijdt bovendien ook de toenemende invloed van Iraanse agenten in Irak.

Afgelopen maandagnacht tekenden regeringspartij Hamas en de partij van president Mahmoud Abbas een staakt-het-vuren, na zware straatgevechten tussen hun aanhangers in de straten van Gaza.

Maar gisteren werd het prille bestand alweer gebroken, toen Hamas-militanten een konvooi van presidentiële veiligheidstroepen plunderden. Daarop barstte opnieuw een bloedige strijd tussen militante aanhangers van beide partijen los.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.