17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas probeert macht Fatah in Gazastrook te breken
Publicatiedatum: maandag 05 februari 2007 Auteur: De Redactie | 1.155 keer gelezen
Fatach, Chamas, Gaza »
(Novum/AP) - Hamas-strijders hebben zondagochtend aanvallen uitgevoerd op bases van Fatah-strijdkrachten. Sinds donderdag hebben Hamas-strijders al zo'n twaalf kampen en kantoren van Fatah aangevallen in een campagne die kennelijk bedoeld is om de macht van de partij van president Mahmoud Abbas in de Gazastrook te breken.

Zaterdagavond en zondagochtend vuurde de Hamas mortier- en raketgranaten af op een trainingskamp van de Presidentiële Garde en het nabijgelegen kantorencomplex van Abbas. De president was op dat moment niet in de Gazastrook. Eerder zaterdag plunderden Hamas-strijders een trainingskamp van Abbas' veiligheidsdienst in het noorden van de Gazastrook. ... ... Op de meeste plaatsen wisten de Fatah-strijders zich staande te houden en de aanvallen af te slaan. Fatah-strijders vielen zaterdag zelf ook twee ministeries van de Hamas-regering aan.

Een strategiebijeenkomst van Fatahs Revolutionaire Raad In Ramallah op de Westoever eindigde zaterdagavond in een schreeuwpartij waarbij een kopje en een schoen door de lucht vlogen. Een van de aanwezigen, Amin Makboul, zei dat de afgevaardigden het erover eens waren dat de Hamas al lang probeert de controle te krijgen over de Gazastrook en dat Fatah daar iets tegen moet doen. Het verschil van mening betrof de vraag welke tactiek daarbij moet worden gevolgd en of bemiddeling in het conflict zin heeft, zei hij.

Sinds de inter-Palestijnse strijd in mei uitbrak zijn al meer dan 130 doden gevallen. De bloedigste episode begon donderdag. De afgelopen vier dagen vielen 28 doden, onder wie vier kinderen, en meer dan 230 gewonden. Zondag bezweken twee leden van de Presidentiële Garde aan verwondingen die zij opliepen toen de Hamas vrijdag hun hoofdkwartier aanviel.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.