14 Chesjwan 5782 | 20 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Sunday Times gaat dit keer te ver: antisemitische spotprent op Holocaust Gedenkdag
Publicatiedatum: maandag 28 januari 2013 Auteur: Sacha | 828 keer gelezen

Door Devorah
Bronnen: HonestReporting

De Sunday Times heeft gisteren een dubbelzinnige spotprent van Gerald Scarfe geplaatst. Gisteren was nog wel de wereldwijde Holocaust herinneringsdag.

De bijschrift van de tekenaar van Pink Floyd's The Wall was zeer ondubbelzinnig. Het luidde: "Israëlische Verkiezingen ... zal cementeerwerkzaamheden voor de vrede doorgaan?"

Hoewel niet helemaal duidelijk, maar het kwaadaardige figuur moet Premier Binyamin Netanyahu voorstellen die een muur van bloed optrekt waartussen de Palestijnen, inclusief kinderen en vrouwen, worden in gemetseld. Dit is exact wat er gebeurd is met de Joodse jongetjes toen de Joden nog slaven in Egypte waren. Ook zien we het eeuwenoude bloedsprookje in deze antisemitische spotprent terug.

De muur op de spotprent stelt de gewraakte veiligheidsmuur voor die met name door antisemitische mensen zoals Van Agt geringschat wordt. Van Agt had paar dagen voor de Israëlische verkiezingen de ijdele moed om handtekeningen van het Burgerinitiatief Sloop de Muur te overhandigen aan de Tweede Kamer. Maar ondertussen zorgt dezelfde muur ervoor dat zelfmoordterroristen minder kans krijgen dood en verderf in Israël te zaaien, waar in realiteit wél kinderen en vrouwen het doelwit zijn. Feiten wijzen helaas uit, dat deze muur voor zeker helpt!

Raheem Kassam, Hoofdredacteur van de Commentator met diverse hoge nevenfuncties, merkte op: "Onlangs vroeg een vriend van mij: 'denk je dat het mogelijk is dat binnen 200 jaar de Holocaust vergeten is of dat men zou denken dat het slechts een mythe is?" Heel naïef antwoordde ik: 'Nee. Ik geloof dat er genoeg goede mensen in de wereld zijn die daarvoor zorgen dat dit niet gebeurd.' Ik had namelijk nooit gedacht er onder de redactie van de Sunday Times mensen zijn die volgens de werkwijze van Der Stürmer op de Holocaust herinneringsdag  het bloedsprookje zouden publiceren. Dit is willens en wetens de ergste genociden ondermijnen.”

Klik op de afbeelding
"'Der Stürmer' werd in 1923 door Julius Streicher opgericht na de ‘putsch’ van Hitler in Neurenberg.... Na de oorlog, tijdens de Processen van Neurenberg, werd Julius Streicher veroordeeld en wees het strafhof op de cruciale rol die 'Der Stürmer' had gespeeld in de vervolging van de Joden en de Holocaust." Aldus Wiki

CEO van HonestReporting Joe Hyams merkte op: "Holocaust herinneringsdag is de mogelijkheid om de meest verschrikkelijke wreedheden die in de moderne geschiedenis te herinneren. Het moet ook een dag zijn waarop de media zich realiseert dat reden van de Israëlische acties is om haar burgers te beschermen. Op welke dag dan ook is deze spotprent een openlijke aanval naar de werkelijke slachtoffers van de genocide. Het is een vernedering naar hun lijden en belediging van hun herinnering. De Sunday Times moet van bewust zijn dat in de jaren 30 spotprenten als deze geleid heeft te geweld en de onuitsprekelijke tragedie. Deze les heeft de Sunday Times heel duidelijk niet ter harte genomen."

Overigens is het niet verwonderlijk dat de spotprenttekenaar gerelateerd is aan Pink Floyd. Roger waters, de frontman van Pink Floyd, is altijd open geweest in zijn weerzin tegen Israël en heeft dikwijls opgeroepen voor het boycotten van het enigste democratische land in het Midden-Oosten.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.