4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Palestijnen willen geen Palestijnse vluchtelingen uit Syrië
Publicatiedatum: zaterdag 16 februari 2013 Auteur: Redactie | 747 keer gelezen

Door Aviel Schneider
Bron: Israel Today

De Palestijnse Hamasregering in de Gazastrook heeft geweigerd Palestijnse vluchtelingen uit het door een burgeroorlog verscheurde Syrië op te nemen.

De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten (UNRWA) had twee weken geleden de Palestijnse regering gevraagd, hun Palestijnse broeders uit Syrië op te nemen.

Deze zijn voor de Syrische rebellen gevlucht uit hun vluchtelingen'kampen', omdat zij de kant van het Syrische staatshoofd Bashar al Assad hadden gekozen.

De Palestijnse leider Ismail Haniya wees het verzoek af met de bewering, dat het een gevaarlijk precedent zou kunnen vormen voor andere Palestijnse vluchtelingen, die de Gazastrook binnenkomen. Hij stelde dat de vluchtelingen naar Israël moeten terugkeren en niet naar de Gazastrook. Ook heeft de regering in Gaza niet de financiële draagkracht, liet de Hamasregering UNRWA weten.

De Palestijnse leider Machmoud Abbas in Ramallah heeft eveneens elke toelating van Palestijnse vluchtelingen in de Palestijnse gebieden in Judea en Samaria geweigerd.

Ook wanneer de Palestijnse regeringen in Ramallah en Gaza niet de financiën hebben om hun Palestijnse broeders op te nemen, dan is toch de afwijzing van hun Palestijnse broeders in tijden van nood zeer vreemd. Aan de ene kant vragen de Palestijnen in de Gazastrook en Ramallah voortdurend hulp van UNRWA voor zichzelf, en anderzijds weigeren zij, die zichzelf eveneens als vluchtelingen zien, andere vluchtelingen van hun volk te helpen.

Meer dan zestig jaar geleden was Israël eveneens financieel niet in staat om Joodse immigranten op te nemen. Toch werd iedereen hartelijk verwelkomd en in het land ondergebracht.
Libanon heeft al 2500 Palestijnse vluchtelingengezinnen, bij elkaar 13.000 personen, ondergebracht.

Het schijnt de Palestijnen niet echt te gaan om het 'recht op terugkeer' van de Palestijnse vluchtelingen. Ze hebben er geen probleem mee, om de Joodse Staat demografisch te overspoelen, maar o wee als het om hun eigen dorpen en steden gaat.
Zo wordt het probleem van de Palestijnse vluchtelingen slechts misbruikt als politiek werktuig tegen Israël.

Volgens cijfers van de VN zijn sinds het uitbreken van de onrust in Syrië tot nu toe 60.000 mensen omgekomen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.