4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Tel Aviv heeft er schoon genoeg van: Illegale migrant dringt huis binnen en valt kind aan
Publicatiedatum: donderdag 14 maart 2013 Auteur: Redactie | 903 keer gelezen

Door Devorah
Bron: Arutz7

Een illegaal uit Eritrea is in Zuid Tel Aviv 's nachts een Joodse appartement binnen gedrongen en heeft daar een 8 jarig meisje aangevallen. Dit incident is olie op het vuur dat kan ontvlammen tot extra spanningen in Tel Aviv.

De moeder hoorde het kind huilen en stormde direct naar haar toe, maar het kind was inmiddels door de belager neergestoken. De moeder schreeuwde en wekte de vader die in staat was de belager te overmeesteren.

De twee bleven vechten totdat de belager buiten westen raakte. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Het meisje werd in het ziekenhuis opgenomen alsmede voor zowel fysieke als directe psychiatrische zorg.

Protest
Diverse illegale migranten uit Eritrea zijn betrokken geweest bij een aantal gewelddadige verkrachtingen gericht op Israëlische vrouwen in Tel Aviv. Meer dan 1000 mensen protesteerden tegen de groeiende bevolking van illegale migranten in Tel Aviv sinds mei 2012 na een groepsverkrachting met een meisje van 15 en de verkrachting van een 19 jarige.

Enkele weken later werd een Israëlische vrouw op klaar lichte dag voor twee Eritrese mannen belaagd en verkracht. Een andere brute verkrachting werd afgelopen december nog gemeld. De politie nam toen de ongebruikelijke stap om een spreekverbod in te stellen om nog meer spanningen te voorkomen.

Recht in iegen hand
"Mensen zijn hun geduld aan het verliezen," vertelde Sefi Ben Menachem, een wijkactivist, aan Arutz7. "Dit laatste incident is slechts het gevolg van een reeks mislukte pogingen van autoriteiten om de buurtbewoners te beschermen. Geweld vindt hier op regelmatige basis laat. Dit geweld is als buskruit dat waarschijnlijk tot ontploffing komt onder de bewoners."

Daarom gaan de inwoners van Zuid Tel-Aviv nu in verweer tegen de voortdurende aanvallen op hen door illegale vreemdelingen die zich hebben gevestigd in hun buurt. Zij eisen actie en bescherming van de politie. "En als wij die niet krijgen, dan nemen wij het heft zelf in handen," gaat Ben Menachem verder.

Ben Menachem roept daarom de nieuwe regering op dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. "Helaas helpt de veiligheidshek in het zuiden [red. bij de Egyptische grens waar de illegalen meestal vandaan komen] niet, want lost het probleem met de illegalen die hier al zitten niet op," gaat Ben Menachem verder, "Niemand geeft om wat hier gebeurt. Wij zijn moe om te protesteren, terwijl de situatie alleen maar erger wordt. We pikken het niet meer dat wij in het zuiden van Tel Aviv een lager prioriteit hebben op de mensen in het noorden van Tel Aviv. Wanneer 'gelijke monniken gelijke kappen' geldt, dan eisen wij dat we met hetzelfde gewicht als de 'goede' buurten van Noord-Tel Aviv worden behandeld," besluit Ben Menachem.

In februari heeft de politie bevestigd dat de criminaliteit onder de illegale migranten dramatisch was toegenomen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.