4 Tewet 5782 | 08 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Database DNA immigranten uit Afrika
Publicatiedatum: donderdag 02 mei 2013 Auteur: Redactie | 793 keer gelezen

Door Devorah
Bron: Arutz7

De Israƫlische politie is begonnen met het opzetten van een database van DNA van immigranten uit Afrika die illegaal zijn binnengekomen. De DNA zijn van immigranten die werden vastgehouden voordat zij het land uit gezet worden.

Volgens het bericht probeert de politie met behulp van de database misdaden op te lossen. De politie acht deze maatregel nodig voordat de immigranten verdwijnen in de grote allochtone gemeenschappen in Tel Aviv en andere steden.

Tot dusver heeft de politie een aantal misdrijven met behulp van de informatie opgelost, zegt de wetshandhaver. Een groot aantal van de monsters werden genomen nadat immigranten werden gearresteerd op verdenking van verschillende misdrijven.

De vergunningen om de monsters te mogen afnemen was het gevolg van een nieuwe wet die sinds januari 2012 van kracht is. Deze wet heeft de regels voor het uitzetten van illegalen aangescherpt. De illegalen worden geclassificeerd als veiligheidsrisico waardoor zij in aanmekring komen voor het afnemen van DNA.

De database bevat momenteel DNA van meer dan 600 illegalen.

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.